Видео: Није Хара најгори! Погледајте ове провокације...

Шест најбизарнијих провокација у историји фудбала! Чилеанац је прошао као бос по трњу у очима фудбалске јавности, али било је и раније ексцеса који су сличне природе.

Фудбал 29.06.2015 | 20:45
Видео: Није Хара најгори! Погледајте ове провокације...

Гонзало Хара отворио је многе полемике када је ставио прст тамо где не треба у мечу са Уругвајем приликом дуела са Едисоном Каванијем. Намера је била очигледна, а испоставило се да му то није био први пут да чини сличне ексцесе. То нас је подстакло да потражимо још неке сличне ситуације из прошлости.

Мичел и Валдерама -

У питању је меч између Реал Мадрида и Ваљадолида из 1991. године. Мичел је дотакао гениталије Карлоса Валдераме једном, па други пут, па трећи пут док су чекали да лопта буде убачена у игру из корнера.

„ То је била шала коју многи нису разумели“, рекао је Мичел.

Кабаљеро и Бланко

Златни куп 2007. Године, сусрет Хондураса и Мексика. Фудбалер Хондураса Самјуел Кабаљеро измислио је нови начин за провоцирање, покушао је да пољуби у врат Мексиканца Кватемока Бланка, на шта је овај одреаговао ударцем лактом и тако зарадио црвени картон. Мисија успела.

Бритез – Лагуерсио

Нешто слично попут Хариног примера. Емануел Бритез је одрадио скоро идентичан перформанс попут Хариног и избоксовао црвени картон Паула Лагуерсија. Још једна успела провокација.

Бредсли – Нолан

Можда и најдуховитији пар на листи. Фудбалер Сандерленда Фил Бредсли покушао је да испровоцира Кевина Нолана на једно мечу са Вест Хемом, али добио је само осмех и „покишај пољупца“.

<ифраме срц="хттпс://www.yоутубе.цом/ембед/КQлутwНе9МУ" wидтх="425" хеигхт="350">

Рамос – Јохансон

Протекле сезоне десио се још један инцидент овакве врсте. У питању је дуел између Роде и АЗ Алкмара. Дефанзивац Роде је очигледно видео да овакви фазони пролазе, па је покушао слично са Ероном Јохансоном. Минут после овога Јохансон је добио црвени картон.

<ифраме срц="хттпс://www.yоутубе.цом/ембед/ЈЕw03ОуиуКс" wидтх="425" хеигхт="350">

Вини Џонс – Пол Гаскојн

Вероватно најпознатији покушај ове врсте у историји који се догодио 1987 године. Гаскојн је открио шта му је Џонс једном приликом током утакмице рекао.<бр />„Моје име је Вини Џоунс, ја сам Циган и зарађујем много пара. Откинућу ти охо и испљунућу га на траву“, пренео је те речи Газа.

<ифраме срц="хттпс://www.yоутубе.цом/ембед/зСxнб_СТФq0" wидтх="425" хеигхт="350">

Коментари / 0

Оставите коментар