Video: Nije Hara najgori! Pogledajte ove provokacije...

Šest najbizarnijih provokacija u istoriji fudbala! Čileanac je prošao kao bos po trnju u očima fudbalske javnosti, ali bilo je i ranije ekscesa koji su slične prirode.

Fudbal 29.06.2015 | 20:45
Video: Nije Hara najgori! Pogledajte ove provokacije...

Gonzalo Hara otvorio je mnoge polemike kada je stavio prst tamo gde ne treba u meču sa Urugvajem prilikom duela sa Edisonom Kavanijem. Namera je bila očigledna, a ispostavilo se da mu to nije bio prvi put da čini slične ekscese. To nas je podstaklo da potražimo još neke slične situacije iz prošlosti.

Mičel i Valderama -

U pitanju je meč između Real Madrida i Valjadolida iz 1991. godine. Mičel je dotakao genitalije Karlosa Valderame jednom, pa drugi put, pa treći put dok su čekali da lopta bude ubačena u igru iz kornera.

„ To je bila šala koju mnogi nisu razumeli“, rekao je Mičel.

Kabaljero i Blanko

Zlatni kup 2007. Godine, susret Hondurasa i Meksika. Fudbaler Hondurasa Samjuel Kabaljero izmislio je novi način za provociranje, pokušao je da poljubi u vrat Meksikanca Kvatemoka Blanka, na šta je ovaj odreagovao udarcem laktom i tako zaradio crveni karton. Misija uspela.

Britez – Laguersio

Nešto slično poput Harinog primera. Emanuel Britez je odradio skoro identičan performans poput Harinog i izboksovao crveni karton Paula Laguersija. Još jedna uspela provokacija.

Bredsli – Nolan

Možda i najduhovitiji par na listi. Fudbaler Sanderlenda Fil Bredsli pokušao je da isprovocira Kevina Nolana na jedno meču sa Vest Hemom, ali dobio je samo osmeh i „pokišaj poljupca“.

Ramos – Johanson

Protekle sezone desio se još jedan incident ovakve vrste. U pitanju je duel između Rode i AZ Alkmara. Defanzivac Rode je očigledno video da ovakvi fazoni prolaze, pa je pokušao slično sa Eronom Johansonom. Minut posle ovoga Johanson je dobio crveni karton.

Vini Džons – Pol Gaskojn

Verovatno najpoznatiji pokušaj ove vrste u istoriji koji se dogodio 1987 godine. Gaskojn je otkrio šta mu je Džons jednom prilikom tokom utakmice rekao.
„Moje ime je Vini Džouns, ja sam Cigan i zarađujem mnogo para. Otkinuću ti oho i ispljunuću ga na travu“, preneo je te reči Gaza.

Komentari / 0

Ostavite komentar