Атлетико потрошио 55 милиона евра на нападаче!

Уколико Гризман и Торес остану, а вероватно ће остати, питање је како ће Симеоне "посложити" све ове мајсторе фудбала на терен...

Фудбал 28.06.2015 | 16:00
Атлетико потрошио 55 милиона евра на нападаче!

Атлетико из Мадрида, за сада, потрошио је 55 милиона евра на двојицу нових нападача!

После 20 милиона уплаћених на рачун Виљареала за Аргентинца Лусијана Вијета (20), 35 милиона плаћено је чувеној фабрици новца, Порту, за Колумбијца Џексона Мартинеза.

Мартинез је тако постао други најскупље плаћени играч у историји Атлетика, а занимљиво рекордер је такође Колумбијац, такође нападач, такође у том тренутку играч Порта, Радамел Фалкао, за ког је мадридски клуб платио 40 милиона евра.

"Хексон" Мартинез је прошле сезоне био најбољи стрелац португалског шампионата са 21 голом, а још 11 је постигао у осталим такмичењима. Мартинез је био близу преласка у Милан, чак је и председник Порта Пинто Да Коста изјавио да је изабрао "росонере", али се одлични нападач на крају ипак определио за Атлетико.

С обзиром на то да је тренер Атлетика одлучио да се захвали Марију Манџукићу и за 19 милиона евра прода га Јувентусу, може се рећи да је навала екипе са "Висенте Калдерона" претрпела велике измене, а уколико Антоан Гризман не оде у Пари Сен Жермен или неки други клуб, биће занимљиво видети како ће Симеоне "посложити" толико нападача на терену.

Поред Вијета, Мартинеза и Гризмана, трећег најскупљег играча у историји клуба (30 милиона евра, 2014, Реал Сосиједад), Симеоне од нападача има још Фернанда Тореса, који је и даље на позајмици из Милана, Мексиканца Раула Хименеза и Анхела Кореу, уз још неколико играча на позајмицама,

Атлетико, за сада, није пазарио играче за остале линије тима, али су се са позајмица вратили Емилијано Инсуа, Оливер Торес, Тоби Алдервирелд, итд. Атлетико планира да купи и 21-годишњег штопера Сау Паула, Родрига Каја, а Симеонеу је интересантан и крилни нападач Бешикташа, Гокан Торе.

"Шушкало" се да би Атлетико могао да врати "неприлагођеног" Дијега Косту из Челсија, чак се писало и да је клуб заинтересован за Уругвајца Единсона Каванија из Пари Сен Жермена, али је јасно да је после 55 милиона евра утрошених на Вијета и Мартинеза, завршено са појачањима у нападу.

Кад смо поменули рекордне суме, Атлетико је само још четири пута плаћао 20 и више милиона евра за фудбалере, по правилу нападаче: Манџукић је Бајерну плаћен 22, Серхио Агуеро Индепендијентеу 21,7, Дијего Форлан Виљареалу 21, а Симао Саброса Бенфики 20 милиона евра.

Мартинез је изјавио да ће по завршетку Копа Америка, где је елиминисан у четвртфиналу од Аргентине на пенале, постати нови члан Атлетика.

"Све је завршено, остаћу још мало на одмору са породицом после чега идем у Мадрид да се упознам са новим клубом. Веома сам узбуђен што сам направио такав корак у каријери. Очекује ме нови изазов и надам се да ћу после Фалкаа постати други Колумбијац који је у Атлетику оставио дубок траг".

Коментари / 0

Оставите коментар