Atletiko potrošio 55 miliona evra na napadače!

Ukoliko Grizman i Tores ostanu, a verovatno će ostati, pitanje je kako će Simeone "posložiti" sve ove majstore fudbala na teren...

Fudbal 28.06.2015 | 16:00
Atletiko potrošio 55 miliona evra na napadače!

Atletiko iz Madrida, za sada, potrošio je 55 miliona evra na dvojicu novih napadača!

Posle 20 miliona uplaćenih na račun Viljareala za Argentinca Lusijana Vijeta (20), 35 miliona plaćeno je čuvenoj fabrici novca, Portu, za Kolumbijca Džeksona Martineza.

Martinez je tako postao drugi najskuplje plaćeni igrač u istoriji Atletika, a zanimljivo rekorder je takođe Kolumbijac, takođe napadač, takođe u tom trenutku igrač Porta, Radamel Falkao, za kog je madridski klub platio 40 miliona evra.

"Hekson" Martinez je prošle sezone bio najbolji strelac portugalskog šampionata sa 21 golom, a još 11 je postigao u ostalim takmičenjima. Martinez je bio blizu prelaska u Milan, čak je i predsednik Porta Pinto Da Kosta izjavio da je izabrao "rosonere", ali se odlični napadač na kraju ipak opredelio za Atletiko.

S obzirom na to da je trener Atletika odlučio da se zahvali Mariju Mandžukiću i za 19 miliona evra proda ga Juventusu, može se reći da je navala ekipe sa "Visente Kalderona" pretrpela velike izmene, a ukoliko Antoan Grizman ne ode u Pari Sen Žermen ili neki drugi klub, biće zanimljivo videti kako će Simeone "posložiti" toliko napadača na terenu.

Pored Vijeta, Martineza i Grizmana, trećeg najskupljeg igrača u istoriji kluba (30 miliona evra, 2014, Real Sosijedad), Simeone od napadača ima još Fernanda Toresa, koji je i dalje na pozajmici iz Milana, Meksikanca Raula Himeneza i Anhela Koreu, uz još nekoliko igrača na pozajmicama,

Atletiko, za sada, nije pazario igrače za ostale linije tima, ali su se sa pozajmica vratili Emilijano Insua, Oliver Tores, Tobi Aldervireld, itd. Atletiko planira da kupi i 21-godišnjeg štopera Sau Paula, Rodriga Kaja, a Simeoneu je interesantan i krilni napadač Bešiktaša, Gokan Tore.

"Šuškalo" se da bi Atletiko mogao da vrati "neprilagođenog" Dijega Kostu iz Čelsija, čak se pisalo i da je klub zainteresovan za Urugvajca Edinsona Kavanija iz Pari Sen Žermena, ali je jasno da je posle 55 miliona evra utrošenih na Vijeta i Martineza, završeno sa pojačanjima u napadu.

Kad smo pomenuli rekordne sume, Atletiko je samo još četiri puta plaćao 20 i više miliona evra za fudbalere, po pravilu napadače: Mandžukić je Bajernu plaćen 22, Serhio Aguero Independijenteu 21,7, Dijego Forlan Viljarealu 21, a Simao Sabrosa Benfiki 20 miliona evra.

Martinez je izjavio da će po završetku Kopa Amerika, gde je eliminisan u četvrtfinalu od Argentine na penale, postati novi član Atletika.

"Sve je završeno, ostaću još malo na odmoru sa porodicom posle čega idem u Madrid da se upoznam sa novim klubom. Veoma sam uzbuđen što sam napravio takav korak u karijeri. Očekuje me novi izazov i nadam se da ću posle Falkaa postati drugi Kolumbijac koji je u Atletiku ostavio dubok trag".

Komentari / 0

Ostavite komentar