За данас планиран напад на Британију?

Исламска држава планирала је, наводно, да изврши терористички напад на паради која се одржава данас у Лондону поводом Дана оружаних снага, пише “Дејли мирор“.

Свијет 27.06.2015 | 16:19
За данас планиран напад на Британију?

Овај лист је пренио наводе британског листа “Сан“ који је открио планове терориста.

Лист Сан пише да је полиција спријечила напад на данашњој паради у Лондону пошто је један новинар, који је радио инкогнито, дошао до детаља плана и одмах упозорио званичнике за борбу против тероризма.

Терористи су, наводно, жељели да нападну једну војне јединице на паради.

“Полиција је заједно са обавјештајним службама ради на уочавању различитих пријетњи. Увијек је од помоћи када новинари са нама подијеле информације, као што је овога пута “Сан“ урадио. Јучерашњи напади су показали колико је тероритзам глобалан, али британски ниво безбједности је остао непромијењен. Наш приоритет је да охрабримо грађане да учествују на јавним догађајима“, навела је локална полиција.

Такође, полиција је позвала грађане да се јаве уколико примјете било какве сумњиве радње.

Како преноси хрватски “Телеграм“, лондонска полиција је потврдила како је успјела да спријечи терористички напад тако што је разоткрила план напада у вријеме војног марша.

Водећи човјек напада је, наводно, Хунаид Хусеин из Бирмигема који се прије двије године одселио у Сирију, гдје се води као један од водећих људи Исламске државе.

Овај терористички акт је био планирам да се догоди само дан након напада у Тунису, Кувајту и Француској. Како се наводи, било је планирано да напад изврши бомбаш самоубица на скупу на којем се према процјенам окупља око хиљаду људи.

Британски премијер Дејвид Камерон рекао је новинарима да ће бити "појачана безбједност" на свим манифестацијама на којима се одаје почаст британској војсци. Није дао додатне детаље. Полиција је навела и да ће бити појачано обезбеђење на годишњој геј паради која се одржава данас у Лондону.

Британија је задржала на другом највишем нивоу степен пријетње од тероризма, што значи да се сматра да је напад веома вјероватан.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

туто бугарин

27.06.2015 15:08

Ове енглезе освајаче и треба мало потумбати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

27.06.2015 15:28

Предложићемо и ми "Резолуцију о геноциду" над Хунаид Хусеином из Бирмингена на СБ УН и да то уђе у уџбенике у Енглеској како се то више никада не би поновило.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карадоз

27.06.2015 15:33

Јел се зна у колико сати?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

27.06.2015 21:09

Ниција није до зоре сјала...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирза

28.06.2015 08:40

Волим сто смо им утјерали страх у кости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран.

28.06.2015 14:53

Тако и треба да терориста удари по енглеској војсци и полицији, а не по женама, и дјеци на плажи.