Бугојно: Годишњица терористичког напада

Ни пет година након терористичког напада на полицијску станицу у Бугојну првооптужени за овај напад Харис Чаушевић звани Окс још није кажњен.

Босна и Херцеговина 27.06.2015 | 15:48
Бугојно: Годишњица терористичког напада

Пред Судом БиХ се већ пет година води поступак против Чаушевића оптуженог за овај напад те погибију полицајца Тарика Љубушкића, рањавање полицајца Едине Хиндић и још неколико полицајаца, те причињену материјалну штету од 700.000 КМ.

Након двоипогодишњег судског процеса Харис Чаушевић је у првостепеном поступку крајем децембра 2013. године за терористички напад осуђен на 45 година затвора али је другостепено вијеће поништило пресуду због повреда поступка, те цијели процес вратило на почетак.

Браниоци Чаушевића недавно су тражили и ослобађање његовог клијента јер је, како су устврдили, незаконито притворен с обзиром да притвор оптуженом може трајати најдуже годину дана након укидања првостепене пресуде, али је притвор продужен.

Коначна пресуда оптуженом за тероризам требала би бити изречена у јулу након изношења завршних ријечи које су заказане за 29. и 30. јуни, те 6. јули.

Тужилаштво БиХ је за саучеснике Чаушевића у првостепеном поступку оптужило и Аднана Харачића, те Насера Палисламовића, Емина Османагића, Хариса Шпагу и Неџада Кешку.

Насер Палисламовић правоснажно је ослобођен оптужби за тероризам док је Аднан Харачић признао учешће у нападу и споразумом о признању кривице осуђен је на 14 година затвора.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

све је јасно

27.06.2015 14:05

Неће ни бити кажњен. Закони и оптужнице постоје само да се окривљеним извуче лова. Ако им напуне џепове, слободни су.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јккс

27.06.2015 16:38

Толико о БиХ ефикасном правосудју и борби против тероризма пет година једно лице да осуде па ста би било да имају десет оптузених за исто дјело????????

ОДГОВОРИТЕ