Апел да се расвијетли убиство Марка Ђерића

Породица, родбина и суграђани убијеног кик-боксера Марка Ђерића /24/ из Требиња окупили су се и данас на Тргу слободе, у центру града, тражећи од надлежних институција да убиство овог младића буде расвијетљено.

Република Српска 27.06.2015 | 15:06
Апел да се расвијетли убиство Марка Ђерића

Са скупа је упућен апел предсједнику и премијеру Републике Српске, министрима унутрашњих послова и правде, Високом судском и тужилачком савјету, градоначелнику Требиња, одборницима у Скупштини града и народним посланицима из Херцеговине.

Отац убијеног Марка, Слободан Ђерић сматра да истрага "тапка" у мјесту и наглашава да, због будућности друге дјеце, неће одустати да тражи истину док се не открију сви који су учествовали у убиству његовог сина.

Породица и пријатељи затражили су смјену поступајућег тужиоца и судија Окружног суда у Требињу.

Окупљеним грађанима обратили су се представници требињске Борачке организације и Савјета за спорт града, који су позвали истражне органе да што хитније ријеше убиство, те пронађу убице и помагаче у извршењу овог кривичног дјела.

Више хиљада грађана Требиња са Трга слободе упутило се пред Окружни суд и требињско Тужилаштво гдје су запаљене свијеће за помен убијеном младићу.

Окупљени су носили транспаренте "Ко је убио истину?", "Тужилаштво, кога штитите?", "Ко је сљедећи?", "Помагачи, подстрекачи, кукавице,убице!".

Кик-боксер Марко Ђерић убијен је прије мјесец дана с леђа, у "сачекуши" испред зграде у којој је становао у насељу Полице.

За убиство је осумњичен Радован Андрић /19/ из Требиња који је дан након убиства лишен слободе и одређен му једномјесечни притвор, а недавно му је Окружни суд у Требињу продужио притвор за још два мјесеца.

Мирни протести у Требињу одржани су прије десетак дана, а поновно окупљање најављено је за десетак дана уколико истрага на буде дала очекиване резултате.

Портпарол Окружног тужилаштва у Требињу Срђан Вукановић раније је рекао новинарима да је истрага у току и да би откривање било каквих детаља ометало процес.

Извор: Срна

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

херцеговина

27.06.2015 13:22

Данас је било неколико хиљада градјана на протесту. Тразимо правду и казну за криминалце. Тразимо да се заустави криминал,насиље и лоповлук у Херцеговини и РС. Тразимо да полиција РС поцне да ради свој посао а не да стити криминалце. Позивамо све градјане и институције РС да нас подрзе. Злоцин не смије проци неказњен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрот

27.06.2015 13:47

Слазем се, али ако знате ко је умјесан у убиство засто јавно не казете имена? Овако, само сметате истрази...

Name

Јавно

27.06.2015 15:22

Цијело Требиње зна ко су убице и наруциоци?!? Па кад знате сто не казете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тб

27.06.2015 17:25

Зна и полиција сто они не казу!

Name

тб

27.06.2015 17:27

Градјани РС солидарисете се са нама. Полиција цути и крије лопове, криминалце и убице!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

27.06.2015 20:32

кад знате ко је написите...зна Полиција...кад знате ви написите Име и Презиме... Нелигицна прица да цио град зна а цути се!

Name

рс

28.06.2015 11:55

Ста ти није логицно? Па сто се ти лијепо не потписес именом и презименом па да видимо ко си, ста ти то тврдис и коме говорис да лазе и који је твој интерес да бранис убице. Видим јако сте активни на овој теми бас ви којима је све нелогицно. Питај полицију сто је хтјела да пусти осумњиценог па му сад након протеста продузила притвор на јос 2 мјесеца.Бице да теби треба узети ИП адресу па и тебе у затвор па да им објаснис ста има посто оцигледно ститис убице болеснице!