Apel da se rasvijetli ubistvo Marka Đerića

Porodica, rodbina i sugrađani ubijenog kik-boksera Marka Đerića /24/ iz Trebinja okupili su se i danas na Trgu slobode, u centru grada, tražeći od nadležnih institucija da ubistvo ovog mladića bude rasvijetljeno.

Republika Srpska 27.06.2015 | 15:06
Apel da se rasvijetli ubistvo Marka Đerića

Sa skupa je upućen apel predsjedniku i premijeru Republike Srpske, ministrima unutrašnjih poslova i pravde, Visokom sudskom i tužilačkom savjetu, gradonačelniku Trebinja, odbornicima u Skupštini grada i narodnim poslanicima iz Hercegovine.

Otac ubijenog Marka, Slobodan Đerić smatra da istraga "tapka" u mjestu i naglašava da, zbog budućnosti druge djece, neće odustati da traži istinu dok se ne otkriju svi koji su učestvovali u ubistvu njegovog sina.

Porodica i prijatelji zatražili su smjenu postupajućeg tužioca i sudija Okružnog suda u Trebinju.

Okupljenim građanima obratili su se predstavnici trebinjske Boračke organizacije i Savjeta za sport grada, koji su pozvali istražne organe da što hitnije riješe ubistvo, te pronađu ubice i pomagače u izvršenju ovog krivičnog djela.

Više hiljada građana Trebinja sa Trga slobode uputilo se pred Okružni sud i trebinjsko Tužilaštvo gdje su zapaljene svijeće za pomen ubijenom mladiću.

Okupljeni su nosili transparente "Ko je ubio istinu?", "Tužilaštvo, koga štitite?", "Ko je sljedeći?", "Pomagači, podstrekači, kukavice,ubice!".

Kik-bokser Marko Đerić ubijen je prije mjesec dana s leđa, u "sačekuši" ispred zgrade u kojoj je stanovao u naselju Police.

Za ubistvo je osumnjičen Radovan Andrić /19/ iz Trebinja koji je dan nakon ubistva lišen slobode i određen mu jednomjesečni pritvor, a nedavno mu je Okružni sud u Trebinju produžio pritvor za još dva mjeseca.

Mirni protesti u Trebinju održani su prije desetak dana, a ponovno okupljanje najavljeno je za desetak dana ukoliko istraga na bude dala očekivane rezultate.

Portparol Okružnog tužilaštva u Trebinju Srđan Vukanović ranije je rekao novinarima da je istraga u toku i da bi otkrivanje bilo kakvih detalja ometalo proces.

Izvor: Srna

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

hercegovina

27.06.2015 13:22

Danas je bilo nekoliko hiljada gradjana na protestu. Trazimo pravdu i kaznu za kriminalce. Trazimo da se zaustavi kriminal,nasilje i lopovluk u Hercegovini i RS. Trazimo da policija RS pocne da radi svoj posao a ne da stiti kriminalce. Pozivamo sve gradjane i institucije RS da nas podrze. Zlocin ne smije proci nekaznjen.

ODGOVORITE
Name

Drot

27.06.2015 13:47

Slazem se, ali ako znate ko je umjesan u ubistvo zasto javno ne kazete imena? Ovako, samo smetate istrazi...

Name

Javno

27.06.2015 15:22

Cijelo Trebinje zna ko su ubice i narucioci?!? Pa kad znate sto ne kazete.

ODGOVORITE
Name

tb

27.06.2015 17:25

Zna i policija sto oni ne kazu!

Name

tb

27.06.2015 17:27

Gradjani RS solidarisete se sa nama. Policija cuti i krije lopove, kriminalce i ubice!

ODGOVORITE
Name

Pa

27.06.2015 20:32

kad znate ko je napisite...zna Policija...kad znate vi napisite Ime i Prezime... Neligicna prica da cio grad zna a cuti se!

Name

rs

28.06.2015 11:55

Sta ti nije logicno? Pa sto se ti lijepo ne potpises imenom i prezimenom pa da vidimo ko si, sta ti to tvrdis i kome govoris da laze i koji je tvoj interes da branis ubice. Vidim jako ste aktivni na ovoj temi bas vi kojima je sve nelogicno. Pitaj policiju sto je htjela da pusti osumnjicenog pa mu sad nakon protesta produzila pritvor na jos 2 mjeseca.Bice da tebi treba uzeti IP adresu pa i tebe u zatvor pa da im objasnis sta ima posto ocigledno stitis ubice bolesnice!