Како ће Јувентус даље без Тевеза?

За Стару даму је играо до последње капи зноја, од доласка на лето 2013. до завршетка прошле сезоне постигао је 39 голова, а онда је преломио да се врати у своју Боку и буде део једног од највећих пројеката у новијој историји легендарног аргентинског клуба.

Фудбал 30.06.2015 | 21:00
Како ће Јувентус даље без Тевеза?

Јувентус је много велики клуб да би зависио само од једног играча, али таквог као што је Тевез није имао прилично дуго. Аргентинац је у лето 2013. године доведен за свега девет милиона евра, практично као отпадак Манчестер Ситија који просто не уме да ради са нападачима, а онда је у Торину направио чудо, све подсетио какав је играч и био кључни фактор невероватног успона Старе даме у претходној сезони.

За Јувентус је играо до последње капи зноја, од свог доласка у Торино па до завршетка прошле сезоне постигао је 39 голова, а онда је преломио да се врати у Боку и буде део једног од највећих пројеката у новијој историји легендарног аргентинског клуба.

Као што смо рекли, Јувентус не зависи само од једног играча, али је сваком навијачу Старе даме после његовог одласка јасно да ће сада бити неопходно "убости" некога ко ће немилосрдно трести мреже ривала, као што је чинио он. Јер у не тако дугом временском периоду кроз Јувентус су протутњали нападачи као што су Матри, Освалдо, Вучинић, Бендтнер, Анелка, Амаури, Јакинта, Тони, а ако бисмо ишли још и даље дошли бисмо и до новопеченог голгетера Партизана Валерија Божинова. Сви они када се скупе заједно нису успели ни да приђу ономе што је пружио феномелани Апаче!

Управи Старе даме још пре почетка прелазног рока било је јасно шта ће се догодити, па је експресно одреговала довођењем супеталентованог Паола Дибале и већ провереног голгетера Марија Манџукића, а обезбеђен је повратак Симонеа Зазе из Сасуола. Ипак, на њима је тек сада огромно бреме одговорности, јер се готово за све горепоменуте голгетере сматрало да имају квалитет за црно-бели дрес, али нису успели да се изборе са тежином коју је он носио.
"Манџукић је постизао голове у свакој лиги коју је играо. Он има снажан карактер и нападач је светске класе шта ће и доказати у Италији", рекао је Масимилијано Алегри.

Пред хрватским нападачем је вероватно највећи изазов у каријери. Наравно да Бајерн и Атлетико Мадрид по реномеу могу да стану на црту Старој дами, али ће се сада пред Манџукића ставити можда и највећи императив у каријери, јел би у супротном могао да буде проглашен великим промашајем, што у нестрпљивој италији дође као "добар дан" за сваког играча, ма како се он звао.

Од Дибале ће се такође очекивати пуно, али ће за њега строга торинска публика имати далеко више стрпљења, а такав је случај и са стручним штабом Старе даме.
"Он има потенцијал да посане велики играч. Довели смо га зато што нам може помоћи на започнемо нови шампионски циклус", рекао је Алегри, јасно скидајући одоворност за леђа 21-годишњег Аргентинца.

Палерму се исплатило што је веровао у њега. Зампаринију су се сви смејали када га је довео из аргентинске друге лиге за 12.000.000 евра, а Палермо ће од његовог комплетног трансфера у Јувентус зарадити укупно 40.000.000 евра. За Силицијанце је ово био посао деценије, а да ли ће бити и за Стару даму остаје да се види.

Никако се не сме заборавити ни Симоне Заза, који је у протекле две сезоне у Сасуолу показао да је у потпуности сазрео за повратак у Торино, на 64 утакмице постигао је 20 голова и заједно са суперталентованим Домеником Берардијем представљао прави хит Серије А. Ипак, и за њега је постизање на голова на овом нивоу свакако новина.

Коментари / 0

Оставите коментар