Kako će Juventus dalje bez Teveza?

Za Staru damu je igrao do poslednje kapi znoja, od dolaska na leto 2013. do završetka prošle sezone postigao je 39 golova, a onda je prelomio da se vrati u svoju Boku i bude deo jednog od najvećih projekata u novijoj istoriji legendarnog argentinskog kluba.

Fudbal 30.06.2015 | 21:00
Kako će Juventus dalje bez Teveza?

Juventus je mnogo veliki klub da bi zavisio samo od jednog igrača, ali takvog kao što je Tevez nije imao prilično dugo. Argentinac je u leto 2013. godine doveden za svega devet miliona evra, praktično kao otpadak Mančester Sitija koji prosto ne ume da radi sa napadačima, a onda je u Torinu napravio čudo, sve podsetio kakav je igrač i bio ključni faktor neverovatnog uspona Stare dame u prethodnoj sezoni.

Za Juventus je igrao do poslednje kapi znoja, od svog dolaska u Torino pa do završetka prošle sezone postigao je 39 golova, a onda je prelomio da se vrati u Boku i bude deo jednog od najvećih projekata u novijoj istoriji legendarnog argentinskog kluba.

Kao što smo rekli, Juventus ne zavisi samo od jednog igrača, ali je svakom navijaču Stare dame posle njegovog odlaska jasno da će sada biti neophodno "ubosti" nekoga ko će nemilosrdno tresti mreže rivala, kao što je činio on. Jer u ne tako dugom vremenskom periodu kroz Juventus su protutnjali napadači kao što su Matri, Osvaldo, Vučinić, Bendtner, Anelka, Amauri, Jakinta, Toni, a ako bismo išli još i dalje došli bismo i do novopečenog golgetera Partizana Valerija Božinova. Svi oni kada se skupe zajedno nisu uspeli ni da priđu onome što je pružio fenomelani Apače!

Upravi Stare dame još pre početka prelaznog roka bilo je jasno šta će se dogoditi, pa je ekspresno odregovala dovođenjem supetalentovanog Paola Dibale i već proverenog golgetera Marija Mandžukića, a obezbeđen je povratak Simonea Zaze iz Sasuola. Ipak, na njima je tek sada ogromno breme odgovornosti, jer se gotovo za sve gorepomenute golgetere smatralo da imaju kvalitet za crno-beli dres, ali nisu uspeli da se izbore sa težinom koju je on nosio.
"Mandžukić je postizao golove u svakoj ligi koju je igrao. On ima snažan karakter i napadač je svetske klase šta će i dokazati u Italiji", rekao je Masimilijano Alegri.

Pred hrvatskim napadačem je verovatno najveći izazov u karijeri. Naravno da Bajern i Atletiko Madrid po renomeu mogu da stanu na crtu Staroj dami, ali će se sada pred Mandžukića staviti možda i najveći imperativ u karijeri, jel bi u suprotnom mogao da bude proglašen velikim promašajem, što u nestrpljivoj italiji dođe kao "dobar dan" za svakog igrača, ma kako se on zvao.

Od Dibale će se takođe očekivati puno, ali će za njega stroga torinska publika imati daleko više strpljenja, a takav je slučaj i sa stručnim štabom Stare dame.
"On ima potencijal da posane veliki igrač. Doveli smo ga zato što nam može pomoći na započnemo novi šampionski ciklus", rekao je Alegri, jasno skidajući odovornost za leđa 21-godišnjeg Argentinca.

Palermu se isplatilo što je verovao u njega. Zampariniju su se svi smejali kada ga je doveo iz argentinske druge lige za 12.000.000 evra, a Palermo će od njegovog kompletnog transfera u Juventus zaraditi ukupno 40.000.000 evra. Za Silicijance je ovo bio posao decenije, a da li će biti i za Staru damu ostaje da se vidi.

Nikako se ne sme zaboraviti ni Simone Zaza, koji je u protekle dve sezone u Sasuolu pokazao da je u potpunosti sazreo za povratak u Torino, na 64 utakmice postigao je 20 golova i zajedno sa supertalentovanim Domenikom Berardijem predstavljao pravi hit Serije A. Ipak, i za njega je postizanje na golova na ovom nivou svakako novina.

Komentari / 0

Ostavite komentar