Вавринка открио како је победио Ђоковића на Гаросу...

Рекао сам себи - играј своју игру, он те не воли, не воли начин на који играш. Ти си једини играч који стварно може да га притисне, који може да учини да се осећа непријатно на терену“, рекао је Швајцарац.

Тенис 28.06.2015 | 22:00
Вавринка открио како је победио Ђоковића на Гаросу...

Мало ко је то није очекивао. Па чак и најближи људи Стена Вавринке. Али, догодило се. Победио је Новака Ђоковића у финалу Ролан Гароса и нанео му веома тежак ударац, оставио га је без јединог великог трофеја који му недостаје у каријери (уз Синсинати). Пред Вимблдон, говорио је за британски Телеграф и открио неке тајне те велике пебеде.
„Када сам ушао у финале Ролан Гароса, гледао сам Ђоковића како све осваја. Није изгубио меч на шљаци, био је велики фаворит у том дуелу. Али сам и даље у себи понављао – играј своју игру, он те не воли, не воли начин на који играш, ти си једини играч који стварно може да га притисне, који може да учини да се осећа непријатно“, рекао Вавринка.

Швајцарац је открио још неке детаље тренинга са Србином.
„Када сам после тога тренирао са Новаком и погодио форхендом саму основну линију он ми је само рекао – видео сам ово више пута. Увек се трудим да тренирам са најбољима на свету. Други момци то избегавају, али не и ја. Сећам се 2013. године када сам изашао на тренинг са Новаком знао сам да не могу да га победим на грен слему, али сам био свестан да ћу ускоро моћи. Ментално сам се спремао за то“, открио је Вавринка.

Ипак, освајач Ролан Гароса не крије да му је понекад самопоуздање било на веома ниском нивоу и да је губио веру у себе.
„Неколико пута сам помислио да је мој најбољи ранкинг из 2008. Максимум, и да сам рођен за то да буде мту негде око 20. места. Али сарадња са Магнусом Норманом ми је много помогла у том смислу, побољшао сам драстично форхенд и физички се одлично осећам. Мој фитнес тренер ми је рекао још када сам имао 16 година да ћу бити у најбољој форми не у 24. као други већ мало касније. То се обистинује“, рекао је Вавринка који је у марту напунио 30. година.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мало ко..

28.06.2015 21:13

И писац овог чланка се збунио мало ако није и мало висе па почео са: "Мало ко је то није очекивао." Један је Ноле, но сикирики.

ОДГОВОРИТЕ