Vavrinka otkrio kako je pobedio Đokovića na Garosu...

Rekao sam sebi - igraj svoju igru, on te ne voli, ne voli način na koji igraš. Ti si jedini igrač koji stvarno može da ga pritisne, koji može da učini da se oseća neprijatno na terenu“, rekao je Švajcarac.

Tenis 28.06.2015 | 22:00
Vavrinka otkrio kako je pobedio Đokovića na Garosu...

Malo ko je to nije očekivao. Pa čak i najbliži ljudi Stena Vavrinke. Ali, dogodilo se. Pobedio je Novaka Đokovića u finalu Rolan Garosa i naneo mu veoma težak udarac, ostavio ga je bez jedinog velikog trofeja koji mu nedostaje u karijeri (uz Sinsinati). Pred Vimbldon, govorio je za britanski Telegraf i otkrio neke tajne te velike pebede.
„Kada sam ušao u finale Rolan Garosa, gledao sam Đokovića kako sve osvaja. Nije izgubio meč na šljaci, bio je veliki favorit u tom duelu. Ali sam i dalje u sebi ponavljao – igraj svoju igru, on te ne voli, ne voli način na koji igraš, ti si jedini igrač koji stvarno može da ga pritisne, koji može da učini da se oseća neprijatno“, rekao Vavrinka.

Švajcarac je otkrio još neke detalje treninga sa Srbinom.
„Kada sam posle toga trenirao sa Novakom i pogodio forhendom samu osnovnu liniju on mi je samo rekao – video sam ovo više puta. Uvek se trudim da treniram sa najboljima na svetu. Drugi momci to izbegavaju, ali ne i ja. Sećam se 2013. godine kada sam izašao na trening sa Novakom znao sam da ne mogu da ga pobedim na gren slemu, ali sam bio svestan da ću uskoro moći. Mentalno sam se spremao za to“, otkrio je Vavrinka.

Ipak, osvajač Rolan Garosa ne krije da mu je ponekad samopouzdanje bilo na veoma niskom nivou i da je gubio veru u sebe.
„Nekoliko puta sam pomislio da je moj najbolji ranking iz 2008. Maksimum, i da sam rođen za to da bude mtu negde oko 20. mesta. Ali saradnja sa Magnusom Normanom mi je mnogo pomogla u tom smislu, poboljšao sam drastično forhend i fizički se odlično osećam. Moj fitnes trener mi je rekao još kada sam imao 16 godina da ću biti u najboljoj formi ne u 24. kao drugi već malo kasnije. To se obistinuje“, rekao je Vavrinka koji je u martu napunio 30. godina.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Malo ko..

28.06.2015 21:13

I pisac ovog članka se zbunio malo ako nije i malo vise pa počeo sa: "Malo ko je to nije očekivao." Jedan je Nole, no sikiriki.

ODGOVORITE