Милутинов о НБА: Партизан се пита!

Центар црно-белих након избора Сан Антонија на НБА драфту изјавио да ће тек после разговора са челницима свог клуба донети одлуку о томе где ће наставити каријеру.

Кошарка 28.06.2015 | 11:40
Милутинов о НБА: Партизан се пита!

Никола Милутинов изабран је на НБА драфту као 26. "пик" прве рунде од стране Сан Антонио Спурса.

Кошаркаш Партизана признаје да је пресрећан и веома узбуђен и да је под великом тензијом пратио "лутрију" у Њујорку из породичног дома у Новом Саду.

"Нестварно! До 23. пика сви смо били опуштени, заиста није било шансе да ме тада изаберу. То би била сензација. Али, онда је кренула тензија. Пет минута између проглашења сваког наредног пика трајало је као пет сати. Сазнали смо да ме је изабрао Сан Антонио минут пре него што је Адам Силвер прочитао и званично. Настала је еуфорија у кући. Тај осећај не може да се опише. Ни сада не знам о чему сам размишљао. Само сам био пресрећан", препричао је за "Спортски журнал" Милутинов, који је због "пада" система у амбасади САД у Београду касно добио визу па није могао да присуствује драфту.

Он је рекао да није био изненађен што га је изабрао Сан Антонио.

"Причали смо и пре драфта, чули смо се и након што сам изабран, а разговараћемо и у наредних неколико дана да видим шта и како даље. Знаће се ускоро..."

А шта то заправо значи? Од чега зависи да ли ће Милутинов одмах "преко баре"? Од Партизана, наравно.

"Чекам да ме позову из мог Партизана. Тада ћемо причати и све се договорити. Још сам играч Партизана, имам уговор још две године. Причаћу са тренером Душком Вујошевићем", открио је Милутинов.

Центар Партизана овог лета биће фокусиран на репрезентацију Србије и припреме тима за Европско првенство. Спурси су већ саопштили да он због обавеза у националном тиму Србин неће играти Летњу лигу.

"Мени је сада репрезентација на првом месту. Драго ми је што сам упао на шири списак, јер ће ми то бити први пут да радим са сениорском селекцијом. Најмлађи сам и пробаћу да се наметнем и пружим максимум у сваком тренутку", рекао је Милутинов.

ВУЈОШЕВИЋ: ГРЕШКА
Душко Вујошевић је истакао да је Никола Милутинов направио грешку.

"Милутинов је годину дана пре старосне границе изашао на драфт. Милим да је то грешка. Наредне године би био бољи, а самим тим и интересантнији тимовима. Имао је много среће да буде изабран у првом кругу и то од од озбиљног пројекта какав је Сан Антонио", рекао је за портал "кошарка24" Вујошевић.

Коментари / 0

Оставите коментар