Milutinov o NBA: Partizan se pita!

Centar crno-belih nakon izbora San Antonija na NBA draftu izjavio da će tek posle razgovora sa čelnicima svog kluba doneti odluku o tome gde će nastaviti karijeru.

Košarka 28.06.2015 | 11:40
Milutinov o NBA: Partizan se pita!

Nikola Milutinov izabran je na NBA draftu kao 26. "pik" prve runde od strane San Antonio Spursa.

Košarkaš Partizana priznaje da je presrećan i veoma uzbuđen i da je pod velikom tenzijom pratio "lutriju" u Njujorku iz porodičnog doma u Novom Sadu.

"Nestvarno! Do 23. pika svi smo bili opušteni, zaista nije bilo šanse da me tada izaberu. To bi bila senzacija. Ali, onda je krenula tenzija. Pet minuta između proglašenja svakog narednog pika trajalo je kao pet sati. Saznali smo da me je izabrao San Antonio minut pre nego što je Adam Silver pročitao i zvanično. Nastala je euforija u kući. Taj osećaj ne može da se opiše. Ni sada ne znam o čemu sam razmišljao. Samo sam bio presrećan", prepričao je za "Sportski žurnal" Milutinov, koji je zbog "pada" sistema u ambasadi SAD u Beogradu kasno dobio vizu pa nije mogao da prisustvuje draftu.

On je rekao da nije bio iznenađen što ga je izabrao San Antonio.

"Pričali smo i pre drafta, čuli smo se i nakon što sam izabran, a razgovaraćemo i u narednih nekoliko dana da vidim šta i kako dalje. Znaće se uskoro..."

A šta to zapravo znači? Od čega zavisi da li će Milutinov odmah "preko bare"? Od Partizana, naravno.

"Čekam da me pozovu iz mog Partizana. Tada ćemo pričati i sve se dogovoriti. Još sam igrač Partizana, imam ugovor još dve godine. Pričaću sa trenerom Duškom Vujoševićem", otkrio je Milutinov.

Centar Partizana ovog leta biće fokusiran na reprezentaciju Srbije i pripreme tima za Evropsko prvenstvo. Spursi su već saopštili da on zbog obaveza u nacionalnom timu Srbin neće igrati Letnju ligu.

"Meni je sada reprezentacija na prvom mestu. Drago mi je što sam upao na širi spisak, jer će mi to biti prvi put da radim sa seniorskom selekcijom. Najmlađi sam i probaću da se nametnem i pružim maksimum u svakom trenutku", rekao je Milutinov.

VUJOŠEVIĆ: GREŠKA
Duško Vujošević je istakao da je Nikola Milutinov napravio grešku.

"Milutinov je godinu dana pre starosne granice izašao na draft. Milim da je to greška. Naredne godine bi bio bolji, a samim tim i interesantniji timovima. Imao je mnogo sreće da bude izabran u prvom krugu i to od od ozbiljnog projekta kakav je San Antonio", rekao je za portal "košarka24" Vujošević.

Komentari / 0

Ostavite komentar