Париз даје азил Асанжу и Сноудену?

Француски министар правосуђа Кристијан Тобира наводи да би Француска могла да да азил Џулијану Асанжу и Едварду Сноудену, који су кроз "Викиликс" разоткрили америчке дипломатске тајне.

Свијет 27.06.2015 | 12:46
Париз даје азил Асанжу и Сноудену?

"Викиликс" је недавно објавио да су амерички обавјештајци из агенције НСА годинама систематски прислушкивали разговоре и шпијунурали три француска предсједника - Жака Ширака, Николе Саркозија и Франсоа Оланда.

Та информација запрепастила је француске политичаре, који, како процјењују аналитички портали, заиста нису вјеровали да би Вашингтон то могао да учини.

Француски министар правосуђа сада најављује да би званични Париз могао да понуди азил Сноудену и Асанжу, који су разотрили америчке дипломатске тајне и које САД желе да ухапсе по сваку цијену.

"Ако Француска одлучи да да азил Сноудену и Асанжу - нећу бити изненађена. То је могуће", рекла је Тобира у разговору за француске медије.

Она појашњава да је та одлука на француском предсједнику и премијеру.

Политички аналитичари у Француској вјерују да би таква одлука била освета Париза за шпијунски шамар са друге стране Атлантика.

Извор: Агенције

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Дарио

27.06.2015 10:57

Де Гол се одавно преврце у гробу! За његова зивота Француска се несто питала а сада су само америцки пиони!

ОДГОВОРИТЕ
Name

код

27.06.2015 10:59

Србија је требала прва понудити азил !

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

27.06.2015 11:59

Ко није знао да Америчке тајне службе све надгледају тај је збиља будала. Зато су дигиталне технологије и развијене и скоро бесплатно дате цијелом свијету. Све се снима. Ево и овај пост је остао на неком од њихових сервера. И све и један други. Откад је Интернета. И глас Жељке Цвијановић је на неком од њихових сервера и само неписмена будала као она може тврдити да оно у вези папака није причала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦАР

27.06.2015 12:03

КАДА ЈЕ РЈЕЦ О ОВА ДВА ГОСПОДИНА НЕ ДА ИМ ТРЕБА ДАТИ АЗИЛ ВЕЦ НАЦИОНАЛНЕ ПЕНЗИЈЕ И БИЦЕ СРЕТНА ЗЕМЉА КОЈА СЕ НА ТАЈ ПОТЕЗ ОДЛУЦИ. КАМО СРЕЦЕ ДА СРБИЈА БУДЕ ТА..........

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цезар

27.06.2015 12:28

Србија им не може дати азил јер их не би могла заштитити од хапшења. Може их заштитити једино Русија. Можда може и Француска али тешко. А све то може бити и политика управо Америке, да се неке ствари објаве тако да се јавно зна да Америка све зна. Политика великих сила је мало дубља од лавора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ббц

27.06.2015 13:44

Не вјерујем да их било ко мозе заститити дрзава као облик власти је застарјела,ствар преузимају корпорације мада да су им дотицни интересантни одавно би их се ријесили,а те дрзаве интересује само како да презиве ниста друго

Name

родјо

27.06.2015 16:50

Њих двојица су толико наивни да повјерују Французима.Наивна и провидна навлакуса.

ОДГОВОРИТЕ