Арда Туран жели да мање трчи или иде из Атлетика?!

Најбољи Чолов ратник отказао послушност! Турчину се више не допада спартански стил игре Јорганџија!

Фудбал 28.06.2015 | 10:40
Арда Туран жели да мање трчи или иде из Атлетика?!

Заради више радећи мање. То је мото великог броја људи, а како ствари стоје, и Арде Турана. Фудбалер Атлетико Мадрида је открио блиским људима због чега жели да напусти Висенте Калдерон, а као главни разлог помиње се захтевна физичка игра у тиму Дијега Симеонеа.

Како истичу шпански медији, Туран је незадовољан стилом игре по којем су Јорганџије постале препознатљиве од када их је 2011. године преузео аргентински тренер. Атлетико је постао познат по неуморној игри коју карактерише много трчања, а како преноси шпанска Марка, репрезентативац Турске жели већу слободу у игри са мање дефанзивних задатака.

Челници клуба са Висенте Калдерона су незадовољни што Арда Туран своје незадовољство није изразио лично, већ му је за то послужио његов агент Ахмет Булут. Менаџер Арда Турана је Атлетику наводно поручио да нико не треба да сумња у Туранову оданост црвено-белима, али и да је турском фудбалеру потребан измењен систем игре. Булут је изјавио да би Атлетикова „десетка“ требала да буде ослобођена враћања у одбрану и да би то сачувало Турана од повреда.

Као још један разлог могућег Турчиновог одласка из престонице Шпаније помиње се већа плата коју би могао да добије у неком другом клубу, а један од тимова који се претходних седмица помињао је Милан. Седмоструки првак Европе је наводно заинтересован да доведе једног од лидера тима Чола Симеонеа, али како ствари стоје, за сада је све остало на медијским написима. Клаузула у Турановом уговору који траје до лета 2017. године износи 41.000.000 евра, а Турчинов евентуални одлазак би морао да се одигра што пре. У супротном, Симеоне неће допустити да један од главних играча у његовом саставу напусти тим пред сам почетак сезоне.

Коментари / 0

Оставите коментар