Arda Turan želi da manje trči ili ide iz Atletika?!

Najbolji Čolov ratnik otkazao poslušnost! Turčinu se više ne dopada spartanski stil igre Jorgandžija!

Fudbal 28.06.2015 | 10:40
Arda Turan želi da manje trči ili ide iz Atletika?!

Zaradi više radeći manje. To je moto velikog broja ljudi, a kako stvari stoje, i Arde Turana. Fudbaler Atletiko Madrida je otkrio bliskim ljudima zbog čega želi da napusti Visente Kalderon, a kao glavni razlog pominje se zahtevna fizička igra u timu Dijega Simeonea.

Kako ističu španski mediji, Turan je nezadovoljan stilom igre po kojem su Jorgandžije postale prepoznatljive od kada ih je 2011. godine preuzeo argentinski trener. Atletiko je postao poznat po neumornoj igri koju karakteriše mnogo trčanja, a kako prenosi španska Marka, reprezentativac Turske želi veću slobodu u igri sa manje defanzivnih zadataka.

Čelnici kluba sa Visente Kalderona su nezadovoljni što Arda Turan svoje nezadovoljstvo nije izrazio lično, već mu je za to poslužio njegov agent Ahmet Bulut. Menadžer Arda Turana je Atletiku navodno poručio da niko ne treba da sumnja u Turanovu odanost crveno-belima, ali i da je turskom fudbaleru potreban izmenjen sistem igre. Bulut je izjavio da bi Atletikova „desetka“ trebala da bude oslobođena vraćanja u odbranu i da bi to sačuvalo Turana od povreda.

Kao još jedan razlog mogućeg Turčinovog odlaska iz prestonice Španije pominje se veća plata koju bi mogao da dobije u nekom drugom klubu, a jedan od timova koji se prethodnih sedmica pominjao je Milan. Sedmostruki prvak Evrope je navodno zainteresovan da dovede jednog od lidera tima Čola Simeonea, ali kako stvari stoje, za sada je sve ostalo na medijskim napisima. Klauzula u Turanovom ugovoru koji traje do leta 2017. godine iznosi 41.000.000 evra, a Turčinov eventualni odlazak bi morao da se odigra što pre. U suprotnom, Simeone neće dopustiti da jedan od glavnih igrača u njegovom sastavu napusti tim pred sam početak sezone.

Komentari / 0

Ostavite komentar