Новак: Морао сам психички да се одморим послије Гароса!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је да је морао да узме неколико слободних дана после тешког пораза у финалу Ролан Гароса.

Тенис 26.06.2015 | 20:40
Новак: Морао сам психички да се одморим послије Гароса!

Ђоковић је пре три недеље поражен од Стана Вавринке у финалу чиме је остао без једине титуле на Грен слемовима која му недостаје.

Новак је одлучио да после тог меча оде на одмор, па ће пре Вимблдона играти само на егзибицији Будлс.

„Било ми је потребно неко време слободно – ментално више него физички. Дође време када морате да узмете одмор чак и када знате да ће вам много више користи донети да одиграте неколико такмичарских мечева на трави. Није ми први пут да директно долазим на Вимблдон“, рекао је Ђоковић.

Србин је истакао да није много туговао јер је већ искусио горчину пораза у финалима у Паризу.

„Колико ми је времена било потребно да превазиђем тај пораз? Не много и то зато што се, на моју жалост, већ неколико пута десило да станем на последњем степенику у Паризу. Као тенисер се морате навићи на таква осећања. Тениска сезона је посебна, можда и најдужа међу осталим спортовима и зато морате прихватити оно што се десило и наставити даље. Наравно, то је лакше рећи него урадити – у питању је био веома велики турнир и ја сам жарко желео титулу. Уложио сам много енергије и на крају доживео разочарање“, додао је Новак.

Швајцарац је потпуно заслужено славио, пошто је одиграо један од најбољих мечева у каријери.

„Осетио сам и позитивну страну пораза на церемонији доделе пехара од Стана и начина на који ми је одао поштовање. Веома га ценим, не само као играча, већ и као човека. То су моменти који се памте до краја живота и ја сам имао среће да учествујем. Сада ћу изаћи на свежу траву у понедељак, радујем се томе и морам преусмерити све мисли ка Вимблдону“, казао је он.

И прошле године је имао исту припрему, па је стигао до трофеја на трећем Грен слему сезоне.

„Регруписао сам се, провео време са породицом и мало скренуо мисли са тениса. Сада сам се вратио у канцеларију и надам се да ћу играти добро“.

Ђоковић је слободно време провео са породицом.

„Знам да имам привилегију да могу себи да приуштим много лепих ствари, али када сам код куће, обично радим оно што и остали. Перем веш, чистим смеће, поспремам. Морао сам, на пример, да купим нову кваку јер је стара била покварена. Да ли сам је сам наместио? Имао сам малу помоћ. Али такве ствари ми дају мир који ми је неопходан“, закључио је Ђоковић.

Коментари / 0

Оставите коментар