Novak: Morao sam psihički da se odmorim poslije Garosa!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da je morao da uzme nekoliko slobodnih dana posle teškog poraza u finalu Rolan Garosa.

Tenis 26.06.2015 | 20:40
Novak: Morao sam psihički da se odmorim poslije Garosa!

Đoković je pre tri nedelje poražen od Stana Vavrinke u finalu čime je ostao bez jedine titule na Gren slemovima koja mu nedostaje.

Novak je odlučio da posle tog meča ode na odmor, pa će pre Vimbldona igrati samo na egzibiciji Budls.

„Bilo mi je potrebno neko vreme slobodno – mentalno više nego fizički. Dođe vreme kada morate da uzmete odmor čak i kada znate da će vam mnogo više koristi doneti da odigrate nekoliko takmičarskih mečeva na travi. Nije mi prvi put da direktno dolazim na Vimbldon“, rekao je Đoković.

Srbin je istakao da nije mnogo tugovao jer je već iskusio gorčinu poraza u finalima u Parizu.

„Koliko mi je vremena bilo potrebno da prevaziđem taj poraz? Ne mnogo i to zato što se, na moju žalost, već nekoliko puta desilo da stanem na poslednjem stepeniku u Parizu. Kao teniser se morate navići na takva osećanja. Teniska sezona je posebna, možda i najduža među ostalim sportovima i zato morate prihvatiti ono što se desilo i nastaviti dalje. Naravno, to je lakše reći nego uraditi – u pitanju je bio veoma veliki turnir i ja sam žarko želeo titulu. Uložio sam mnogo energije i na kraju doživeo razočaranje“, dodao je Novak.

Švajcarac je potpuno zasluženo slavio, pošto je odigrao jedan od najboljih mečeva u karijeri.

„Osetio sam i pozitivnu stranu poraza na ceremoniji dodele pehara od Stana i načina na koji mi je odao poštovanje. Veoma ga cenim, ne samo kao igrača, već i kao čoveka. To su momenti koji se pamte do kraja života i ja sam imao sreće da učestvujem. Sada ću izaći na svežu travu u ponedeljak, radujem se tome i moram preusmeriti sve misli ka Vimbldonu“, kazao je on.

I prošle godine je imao istu pripremu, pa je stigao do trofeja na trećem Gren slemu sezone.

„Regrupisao sam se, proveo vreme sa porodicom i malo skrenuo misli sa tenisa. Sada sam se vratio u kancelariju i nadam se da ću igrati dobro“.

Đoković je slobodno vreme proveo sa porodicom.

„Znam da imam privilegiju da mogu sebi da priuštim mnogo lepih stvari, ali kada sam kod kuće, obično radim ono što i ostali. Perem veš, čistim smeće, pospremam. Morao sam, na primer, da kupim novu kvaku jer je stara bila pokvarena. Da li sam je sam namestio? Imao sam malu pomoć. Ali takve stvari mi daju mir koji mi je neophodan“, zaključio je Đoković.

Komentari / 0

Ostavite komentar