Ивановићу продужен притвор још два мјесеца

Еулекс је донио одлуку о продужењу притвора за још два мјесеца Оливеру Ивановићу, предсједнику Грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда", саопштено је из ове иницијативе.

Србија 26.06.2015 | 16:30
Ивановићу продужен притвор још два мјесеца

"Одлуком Еулексовог судије о продужењу притвора Оливеру Ивановићу за још два месеца нисмо изненађени, али смо дубоко разочарани", наводи СДП.

У СДП-у тврде да се уважавају и испуњавају само захтјеви и жеље тужиоца, а не гаранције које је Влада Србије дала за Ивановића и остале оптужене Србе, и "доказе" у виду исказа бројних свједока оптужбе који нису ништа ни видјели ни чули од онога што тужилац ставља на терет Ивановићу.

"Разочарани смо што се судски поступак отеже у недоглед, што судско вијеће истрајава у саслушању свједока који немају шта да кажу и што ће прихватити захтијев тужиоца да се број таквих `свједока` повећа", наводе из СДП-а.

Из СДП-а констатују да је очигледно да одуговлачењем поступка тужилац покушава да обесхрабри оптужене, а истрајавањем на продужењу притвора показује колико је илузорно вјеровати у поштивање основних људских права, попут права на одбрану са слободе.

СДП изражава сумњу у кредибилитет заштићених свједока и позива представнике Еулекса да "ставе тачку" на фарсу од монтираног и политички мотивисаног судског поступка против Оливера Ивановића и још четворице Срба.

Ова странка позива Еулекс да коначно покаже да је циљ њихове мисије владавина права, која подразумијева и поштовање основних људских права - права на одбрану са слободе.

СДП закључује да је "свима јасно", па и тужиоцу, да је Ивановић невин.

"За њега је гарантовала и Влада Србије, десетине хиљада грађана својим потписима, бројне угледне личности из међународне заједнице", наводе из СДП-а и траже да се Ивановићу одмах омогући одбрана са слободе, а одлука о продужењу притвора образложи правним чињеницама.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

царли

26.06.2015 19:23

Да је Албанац у Србији давно би га пустили.

ОДГОВОРИТЕ