Црногорска и херцег-новска СРАМОТА!!!

Срамота! Полиција забранила дочек Станиши Мандићу у Херцег Новом, а људи се питају: „коме смета шампион света?“ Локалне власти се обрукале, под изговором да је јавни скуп морао да буде најављен седам дана раније.

Фудбал 26.06.2015 | 18:00
Црногорска и херцег-новска СРАМОТА!!!

Требало је да буде фешта, а претворило се у скандал. Станиши Мандићу, златном омладинском репрезентативцу Србије, забрањен је организован дочек у његовом родном Херцег Новом. Иако су Новљани планирали да стрелцу првог гола у финалу, који је најавио тријумф над Бразилом, приреде добродошлицу каква му и доликује, тамошње власти су рекле - НЕ.

Према информацијама са лица места, дочек је испланирао и желео да организује Милан Вуковић, први тренер садашњег нападача Чукаричког, из школе фудбала „Манда“. Спреман је био и декор на Тргу Николе Ђурковића, богат програм под називом „Добродошао кући, шампионе“, али...
„Дошао сам у Херцег Нови, овде су стварно сви одушевљени, чак су хтели да ми приреде неки дочек на тргу, али ваљда полиција није дозволила. Колико сам схватио, морало је то раније да буде пријављено, у протвином не могу да обезбеђују скуп. Тражили су од организатора да буду одговорни за све, у смислу ако буде неке штете, да ови плаћају из свог џепа. Због тога дочек није приређен“, истакао је Станиша Мандић у разговору за Информер.

Дечко који је већи део турнира био први избор селектора Вељка Пауновића у нападу, ипак, не очајава што организованог дочека није било. Њему је довољно што је успехом са Орлићима разгалио суграђане.
„Чујем да је била лудница онај дан кад смо освојили Мундијалито. Цео Херцег Нови је славио, а и даље се осећа таква атмосфера. Сви би хтели да ме виде, да им будем гост. Ма, одлично је. Требало би ваљда да идем и код председника општине. Још ми се нису слегли утисци, не могу да верујем шта се дешава. Вероватно ће бити тако док не почну клупске обавезе“, допунио је Мандић.

С друге стране, већ поменути Милан Вуковић објаснио је разлоге због којих му полиција није дозволила да организује јавни скуп.
„Разлог отказивања је немогућност добијања дозволе од МУП Црне Горе, Центра за безбедност Херцег Новог, како стоји у обавештењу, да је догађај овакве врсте требало најавити седам дана раније. Рекли су ми да сам као организатор одговоран за сваку петарду или сваки инцидент и да је најбоље да се од свега одустане. Не могу да верујем да сам нешто овако дочекао у свом граду. Ко се плаши шампиона? Уместо да се поносимо успехом планетарних размера, ми забрањујемо грађанима да се окупе на тргу и честитају му“, рекао је Вуковић Куриру и најавио да ће за око 100 људи, који значе Станиши и њему организовати симболичну прославу испред балона за мали фудбал.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

МОТЕ НЕГРО

26.06.2015 16:40

Паметни људи, нису дозволили да станоовник друге државе прави прославу у Држави ЦРНОЈ ГОРИ. Замислите само да сте прославу направили у Хрватској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње.

26.06.2015 17:37

Има право да слави у свом граду ако ти исти градани зеле то.Али све мора бити по закону.За коју земљу игра то је његова лицна ствар.Поредити Хрватску са ЦГ је смјесно.

ОДГОВОРИТЕ