Crnogorska i herceg-novska SRAMOTA!!!

Sramota! Policija zabranila doček Staniši Mandiću u Herceg Novom, a ljudi se pitaju: „kome smeta šampion sveta?“ Lokalne vlasti se obrukale, pod izgovorom da je javni skup morao da bude najavljen sedam dana ranije.

Fudbal 26.06.2015 | 18:00
Crnogorska i herceg-novska SRAMOTA!!!

Trebalo je da bude fešta, a pretvorilo se u skandal. Staniši Mandiću, zlatnom omladinskom reprezentativcu Srbije, zabranjen je organizovan doček u njegovom rodnom Herceg Novom. Iako su Novljani planirali da strelcu prvog gola u finalu, koji je najavio trijumf nad Brazilom, prirede dobrodošlicu kakva mu i dolikuje, tamošnje vlasti su rekle - NE.

Prema informacijama sa lica mesta, doček je isplanirao i želeo da organizuje Milan Vuković, prvi trener sadašnjeg napadača Čukaričkog, iz škole fudbala „Manda“. Spreman je bio i dekor na Trgu Nikole Đurkovića, bogat program pod nazivom „Dobrodošao kući, šampione“, ali...
„Došao sam u Herceg Novi, ovde su stvarno svi oduševljeni, čak su hteli da mi prirede neki doček na trgu, ali valjda policija nije dozvolila. Koliko sam shvatio, moralo je to ranije da bude prijavljeno, u protvinom ne mogu da obezbeđuju skup. Tražili su od organizatora da budu odgovorni za sve, u smislu ako bude neke štete, da ovi plaćaju iz svog džepa. Zbog toga doček nije priređen“, istakao je Staniša Mandić u razgovoru za Informer.

Dečko koji je veći deo turnira bio prvi izbor selektora Veljka Paunovića u napadu, ipak, ne očajava što organizovanog dočeka nije bilo. Njemu je dovoljno što je uspehom sa Orlićima razgalio sugrađane.
„Čujem da je bila ludnica onaj dan kad smo osvojili Mundijalito. Ceo Herceg Novi je slavio, a i dalje se oseća takva atmosfera. Svi bi hteli da me vide, da im budem gost. Ma, odlično je. Trebalo bi valjda da idem i kod predsednika opštine. Još mi se nisu slegli utisci, ne mogu da verujem šta se dešava. Verovatno će biti tako dok ne počnu klupske obaveze“, dopunio je Mandić.

S druge strane, već pomenuti Milan Vuković objasnio je razloge zbog kojih mu policija nije dozvolila da organizuje javni skup.
„Razlog otkazivanja je nemogućnost dobijanja dozvole od MUP Crne Gore, Centra za bezbednost Herceg Novog, kako stoji u obaveštenju, da je događaj ovakve vrste trebalo najaviti sedam dana ranije. Rekli su mi da sam kao organizator odgovoran za svaku petardu ili svaki incident i da je najbolje da se od svega odustane. Ne mogu da verujem da sam nešto ovako dočekao u svom gradu. Ko se plaši šampiona? Umesto da se ponosimo uspehom planetarnih razmera, mi zabranjujemo građanima da se okupe na trgu i čestitaju mu“, rekao je Vuković Kuriru i najavio da će za oko 100 ljudi, koji znače Staniši i njemu organizovati simboličnu proslavu ispred balona za mali fudbal.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

MOTE NEGRO

26.06.2015 16:40

Pametni ljudi, nisu dozvolili da stanoovnik druge države pravi proslavu u Državi CRNOJ GORI. Zamislite samo da ste proslavu napravili u Hrvatskoj.

ODGOVORITE
Name

Trebinje.

26.06.2015 17:37

Ima pravo da slavi u svom gradu ako ti isti gradani zele to.Ali sve mora biti po zakonu.Za koju zemlju igra to je njegova licna stvar.Porediti Hrvatsku sa CG je smjesno.

ODGOVORITE