Вимблдон - жријеб: Ноле креће од Колшрајбера!

Новак Ђоковић почеће одбрану титуле на Вимблдону дуелом против Филипа Колшрајбера.

Тенис 26.06.2015 | 14:20
Вимблдон - жријеб: Ноле креће од Колшрајбера!

У другој рунди противник српском тенисеру ће бити бољи из дуела Хјуит – Ниеминен.

Најважнији податак са жреба је да је у Ђоковићевој половини жреба освајач Ролан Гароса Станислас Вавринка.

То значи да су у другој половини седмоструки освајач Вимблдона Роџер Федерер и шампион из 2013. Енди Мари.

У потенцијалном четвртфиналу Новак би могао да се састане са Кеијем Нишикроијем, а у остала пројектована четвртфинала изгледају овако: Вавринка – Раонић, Ферер – Мари и Бердих – Федерер. У трећем колу српски тенисер могао би да се састане са Бернардом Томићем, а у четвртом са Кевином Андерсоном.

У Федереровој поливини жреба је и 10. носилац и двоструки шампион Вимблдона Рафаел Надал, који би у четвртфиналу могао да се састане са Ендијем Маријем.

Виктор Троицки се на старту такмичења састаје са Украјинцем Александром Недовјецовим, а у трећем колу би могао да игра против Рафаела Надала са којим се недавно састао у финалу турнира у Штутгарту.

Јанко Типсаревић, који има заштићен ренкинг, на старту турнира се састаје са Марселом Гранољерсом, у другом колу ће играти против победника дуела Кокинакис – Мајер, а ако стигне до осмине финала могао би да се састане са Новаком Ђоковићем.

Противник Душана Лајовића у првом колу биће ветеран Томи Хас, док ће Филип Крајиновић на старту играти против такође веома искусног Николе Мауа.

Коментари / 0

Оставите коментар