Vimbldon - žrijeb: Nole kreće od Kolšrajbera!

Novak Đoković počeće odbranu titule na Vimbldonu duelom protiv Filipa Kolšrajbera.

Tenis 26.06.2015 | 14:20
Vimbldon - žrijeb: Nole kreće od Kolšrajbera!

U drugoj rundi protivnik srpskom teniseru će biti bolji iz duela Hjuit – Nieminen.

Najvažniji podatak sa žreba je da je u Đokovićevoj polovini žreba osvajač Rolan Garosa Stanislas Vavrinka.

To znači da su u drugoj polovini sedmostruki osvajač Vimbldona Rodžer Federer i šampion iz 2013. Endi Mari.

U potencijalnom četvrtfinalu Novak bi mogao da se sastane sa Keijem Nišikroijem, a u ostala projektovana četvrtfinala izgledaju ovako: Vavrinka – Raonić, Ferer – Mari i Berdih – Federer. U trećem kolu srpski teniser mogao bi da se sastane sa Bernardom Tomićem, a u četvrtom sa Kevinom Andersonom.

U Federerovoj polivini žreba je i 10. nosilac i dvostruki šampion Vimbldona Rafael Nadal, koji bi u četvrtfinalu mogao da se sastane sa Endijem Marijem.

Viktor Troicki se na startu takmičenja sastaje sa Ukrajincem Aleksandrom Nedovjecovim, a u trećem kolu bi mogao da igra protiv Rafaela Nadala sa kojim se nedavno sastao u finalu turnira u Štutgartu.

Janko Tipsarević, koji ima zaštićen renking, na startu turnira se sastaje sa Marselom Granoljersom, u drugom kolu će igrati protiv pobednika duela Kokinakis – Majer, a ako stigne do osmine finala mogao bi da se sastane sa Novakom Đokovićem.

Protivnik Dušana Lajovića u prvom kolu biće veteran Tomi Has, dok će Filip Krajinović na startu igrati protiv takođe veoma iskusnog Nikole Maua.

Komentari / 0

Ostavite komentar