ЕП - најава: Могу ли Српкиње у финале?!

Женска кошаркашка репрезентација од 18 часова у Будимпешти игра полуфинале Европског првенства у Мађарској и Румунији са селекцијом Белорусије.

Кошарка 26.06.2015 | 15:20
ЕП - најава: Могу ли Српкиње у финале?!

Српске кошаркашице направиле су велики успех пошто су у четвртфиналу победиле фаворизовану Турску са 75:63 и избориле учешће на квалификациони турнир за Олимпијске игре у Рио де Жанеиру. У другом полуфиналу, од 20.30, састаће се Шпанија и Француска.

Изабранице Марине Маљковић, ипак, не планирају да се зауставе у полуфиналу, већ желе да новим тријумфом обезбеде медаљу и пласирају се у финале.

Белорусија је у четвртфиналу савладала Литванију са 68:66. Реч је о неугодном противнику, којег на паркету предводе амерички плејмејкер Линдзи Хардинг, Анастасија Верамејенка и доминантни центар Јелена Леучанка.

„Биће велики изазов да зауставимо њихове водеће играчице. Можемо да се надамо победи само ако, као против Турске, испоштујемо наш концепт до последњег детаља. Потребно је да уложимо и последњи атом снаге, концентрације и врхунске припреме. Верујем да смо способне то да урадимо“, поручила је Маљковићева.

Наша репрезентација као Србија није успела ниједном да се пласира у финале Европског првенства, а најбољи резултат остварила је пре две године, када је била четврта на ’Старом континенту’. Као Југославија, женска кошаркашка репрезентација је освојила четири сребра и две бронзе, а последњом медаљом се окитила 1991. године, када је у финалу, у Тел Авиву, поражена од СССР.

Коментари / 0

Оставите коментар