EP - najava: Mogu li Srpkinje u finale?!

Ženska košarkaška reprezentacija od 18 časova u Budimpešti igra polufinale Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Rumuniji sa selekcijom Belorusije.

Košarka 26.06.2015 | 15:20
EP - najava: Mogu li Srpkinje u finale?!

Srpske košarkašice napravile su veliki uspeh pošto su u četvrtfinalu pobedile favorizovanu Tursku sa 75:63 i izborile učešće na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. U drugom polufinalu, od 20.30, sastaće se Španija i Francuska.

Izabranice Marine Maljković, ipak, ne planiraju da se zaustave u polufinalu, već žele da novim trijumfom obezbede medalju i plasiraju se u finale.

Belorusija je u četvrtfinalu savladala Litvaniju sa 68:66. Reč je o neugodnom protivniku, kojeg na parketu predvode američki plejmejker Lindzi Harding, Anastasija Veramejenka i dominantni centar Jelena Leučanka.

„Biće veliki izazov da zaustavimo njihove vodeće igračice. Možemo da se nadamo pobedi samo ako, kao protiv Turske, ispoštujemo naš koncept do poslednjeg detalja. Potrebno je da uložimo i poslednji atom snage, koncentracije i vrhunske pripreme. Verujem da smo sposobne to da uradimo“, poručila je Maljkovićeva.

Naša reprezentacija kao Srbija nije uspela nijednom da se plasira u finale Evropskog prvenstva, a najbolji rezultat ostvarila je pre dve godine, kada je bila četvrta na ’Starom kontinentu’. Kao Jugoslavija, ženska košarkaška reprezentacija je osvojila četiri srebra i dve bronze, a poslednjom medaljom se okitila 1991. godine, kada je u finalu, u Tel Avivu, poražena od SSSR.

Komentari / 0

Ostavite komentar