Удружење "Цезар" прославило рођендан

Културно-забавном и стваралачком манифестацијом под називом „Буди кул“, која је одржана у србачком Дому културе, Удружење грађана „ЦЕЗАР“ из Српца обиљежило је пету годишњицу од оснивања и успјешног рада ове омладинске организације!

Република Српска 26.06.2015 | 13:04
Удружење "Цезар" прославило рођендан

У протеклих пет година, према ријечима директорице Дарије Шешић, ово удружење је реализовало више значајних пројеката и програма кроз које је прошло неколико стотина младих различитог узраста, као и велики број волонтера који су били организатори радних, хуманитаррних и културних активности.

И јубиларна манифестација била је у знаку креативних радионица, изложби радова волонтера свих секција, а великом броју посјетилаца приказан је и филмски запис о петогодишњем раду, да би све то било „зачињено“ изванредних пригодним културним програмом у коме су наступули млади ствараоци, глумци, пјесници, музичари и играчи.

-Удружење је настало у оквиру бањалучке НВО „Здраво да сте“, а партнери су били Центар за социјални рад и општина Србац, захваљујући којима су обезбјеђене просторије и опрема за рад. – каже Дарија Шешић. У међувремену, наглашава Шешићева, удружење се издвојило и наставило самостални рад под називом „ЗЕЗАР“, односно Центар едукације за активан рад.

Цијело вријеме организовани су курсеви страних језика, рад на рачунарима, плесне секције, разне креативне радионице и едукације, а однедавно је омогућен продужени боравак дјеце од првог до четвртог разреда.

У „ЦЕЗАР-у“ је , с поносом истиче Дарија Шешић, и Локални волонтерски сервис који је постао носилац свих акција и плесних манифестација и за свој рад добио бројна признања на локалном и регионалном нивоу. Међу активнијим члановима су вође плесних група Валентина Вукотић и Тања Шњегота, те гитаристи Мирко Лончар и Никола Сувајац.

У програму рада Удружења „ЦЕЗАР“ значајно мјесто има заштита природе и човјекове животне средине, па је до сада изведено више еколошких акција у граду и ван њега.

Извор: С.К.

Коментари / 0

Оставите коментар