Udruženje "Cezar" proslavilo rođendan

Kulturno-zabavnom i stvaralačkom manifestacijom pod nazivom „Budi kul“, koja je održana u srbačkom Domu kulture, Udruženje građana „CEZAR“ iz Srpca obilježilo je petu godišnjicu od osnivanja i uspješnog rada ove omladinske organizacije!

Republika Srpska 26.06.2015 | 13:04
Udruženje "Cezar" proslavilo rođendan

U proteklih pet godina, prema riječima direktorice Darije Šešić, ovo udruženje je realizovalo više značajnih projekata i programa kroz koje je prošlo nekoliko stotina mladih različitog uzrasta, kao i veliki broj volontera koji su bili organizatori radnih, humanitarrnih i kulturnih aktivnosti.

I jubilarna manifestacija bila je u znaku kreativnih radionica, izložbi radova volontera svih sekcija, a velikom broju posjetilaca prikazan je i filmski zapis o petogodišnjem radu, da bi sve to bilo „začinjeno“ izvanrednih prigodnim kulturnim programom u kome su nastupuli mladi stvaraoci, glumci, pjesnici, muzičari i igrači.

-Udruženje je nastalo u okviru banjalučke NVO „Zdravo da ste“, a partneri su bili Centar za socijalni rad i opština Srbac, zahvaljujući kojima su obezbjeđene prostorije i oprema za rad. – kaže Darija Šešić. U međuvremenu, naglašava Šešićeva, udruženje se izdvojilo i nastavilo samostalni rad pod nazivom „ZEZAR“, odnosno Centar edukacije za aktivan rad.

Cijelo vrijeme organizovani su kursevi stranih jezika, rad na računarima, plesne sekcije, razne kreativne radionice i edukacije, a odnedavno je omogućen produženi boravak djece od prvog do četvrtog razreda.

U „CEZAR-u“ je , s ponosom ističe Darija Šešić, i Lokalni volonterski servis koji je postao nosilac svih akcija i plesnih manifestacija i za svoj rad dobio brojna priznanja na lokalnom i regionalnom nivou. Među aktivnijim članovima su vođe plesnih grupa Valentina Vukotić i Tanja Šnjegota, te gitaristi Mirko Lončar i Nikola Suvajac.

U programu rada Udruženja „CEZAR“ značajno mjesto ima zaštita prirode i čovjekove životne sredine, pa je do sada izvedeno više ekoloških akcija u gradu i van njega.

Izvor: S.K.

Komentari / 0

Ostavite komentar