Теодора оптужена за убиство мајке и баке

Више јавно тужилаштво у Београду подигло је јуче оптужницу против Теодоре Викторовић (39), због тешког убиства мајке Љиљане (61) и баке Иванке (90) Ђукић у породичном стану у Милешевској улици почетком марта.

Србија 26.06.2015 | 13:45
Теодора оптужена за убиство мајке и баке

Несрећне жене убијене су са више удараца сатаром у главу. Злочину је претходила жучна породична свађа, после које је Теодора пресудила најближима.

Подсетимо, у тренутку када се убиство догодило, у стану је била и Теодорина шестомесечна беба, ћеркица Александра. Четворогодишњег сина Петра је нешто раније одвео у обданиште отац Борислав Стаменков, који је и позвао Хитну помоћ и полицију кад се вратио кући. Љиљану и Иванку затекао је у локви крви, у својим креветима, док је сатара била у купатилу, у кади.

Теодора је била у веома лошем стању, једва је ходала. Одвезена је на Војномедицинску академију, на одељење токсикологије, како би се утврдило да ли је, у тренутку када је починила овај монструозни злочин, у крви имала наркотике, алкохол или већу количину лекова за смирење. После прегледа утврђено је да је она у крви имала чак 3,6 промила алкохола, али и већу количину психоактивних супстанци, највероватније лекова за смирење.

На саслушању је Теодора признала убиство. Бранила се да је дуги низ година трпела психичку тортуру и мучење мајке и баке, које је иначе, обожавала. Оне су, како је испричала, од ње увек очекивале више од онога што је пружала и стално су биле незадовољне њоме - било да је реч о томе што није била успешна као глумица, до тога да им није одговарао њен избор партнера.

Теодора је рекла да се трудила да преброди породичне свађе и удовољи свима у кући, нарочито деци, коју обожава. Некад је у томе успевала, а некад је, како је рекла, прибегавала лековима за смирење и - алкохолу.

То се, како је признала, догодило и уочи убиства. Претходне ноћи, према њеној причи, попила је, због велике напетости и нервозе, већу количину седатива. Ујутру се, после уобичајеног ниподаштавања, вређања и свађе са мајком и баком, окренула и алкохолу. Није више могла да издржи и онда јој се “све смрачило”, те је посегнула за сатаром.

ГЛУМАЧКА ПОРОДИЦА

Теодора Викторовић је дипломирала на глуми у класи Мирјане Карановић. Она је, иначе, унука познатог глумца Михајла Викторовића. Ћерка је преминулог редитеља Оливера Викторовића од кога се њена мајка развела. Њена тетка је глумица Оливера Викторовић.

Извор: Вечерња новости

Коментари / 0

Оставите коментар