Teodora optužena za ubistvo majke i bake

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je juče optužnicu protiv Teodore Viktorović (39), zbog teškog ubistva majke Ljiljane (61) i bake Ivanke (90) Đukić u porodičnom stanu u Mileševskoj ulici početkom marta.

Srbija 26.06.2015 | 13:45
Teodora optužena za ubistvo majke i bake

Nesrećne žene ubijene su sa više udaraca satarom u glavu. Zločinu je prethodila žučna porodična svađa, posle koje je Teodora presudila najbližima.

Podsetimo, u trenutku kada se ubistvo dogodilo, u stanu je bila i Teodorina šestomesečna beba, ćerkica Aleksandra. Četvorogodišnjeg sina Petra je nešto ranije odveo u obdanište otac Borislav Stamenkov, koji je i pozvao Hitnu pomoć i policiju kad se vratio kući. Ljiljanu i Ivanku zatekao je u lokvi krvi, u svojim krevetima, dok je satara bila u kupatilu, u kadi.

Teodora je bila u veoma lošem stanju, jedva je hodala. Odvezena je na Vojnomedicinsku akademiju, na odeljenje toksikologije, kako bi se utvrdilo da li je, u trenutku kada je počinila ovaj monstruozni zločin, u krvi imala narkotike, alkohol ili veću količinu lekova za smirenje. Posle pregleda utvrđeno je da je ona u krvi imala čak 3,6 promila alkohola, ali i veću količinu psihoaktivnih supstanci, najverovatnije lekova za smirenje.

Na saslušanju je Teodora priznala ubistvo. Branila se da je dugi niz godina trpela psihičku torturu i mučenje majke i bake, koje je inače, obožavala. One su, kako je ispričala, od nje uvek očekivale više od onoga što je pružala i stalno su bile nezadovoljne njome - bilo da je reč o tome što nije bila uspešna kao glumica, do toga da im nije odgovarao njen izbor partnera.

Teodora je rekla da se trudila da prebrodi porodične svađe i udovolji svima u kući, naročito deci, koju obožava. Nekad je u tome uspevala, a nekad je, kako je rekla, pribegavala lekovima za smirenje i - alkoholu.

To se, kako je priznala, dogodilo i uoči ubistva. Prethodne noći, prema njenoj priči, popila je, zbog velike napetosti i nervoze, veću količinu sedativa. Ujutru se, posle uobičajenog nipodaštavanja, vređanja i svađe sa majkom i bakom, okrenula i alkoholu. Nije više mogla da izdrži i onda joj se “sve smračilo”, te je posegnula za satarom.

GLUMAČKA PORODICA

Teodora Viktorović je diplomirala na glumi u klasi Mirjane Karanović. Ona je, inače, unuka poznatog glumca Mihajla Viktorovića. Ćerka je preminulog reditelja Olivera Viktorovića od koga se njena majka razvela. Njena tetka je glumica Olivera Viktorović.

Izvor: Večernja novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar