Радници "Униса" опет у генералном штрајку

Радници Фабрике цијеви "Унис" из Дервенте данас ће се окупити у кругу предузећа и највјероватније поново ступити у генерални штрајк, пошто Управа овог предузећа није испунила раније дата обећања.

Република Српска 26.06.2015 | 07:30
Радници "Униса" опет у генералном штрајку

Како су истакли, генерални штрајк ће трајати до испуњења њихових захтјева, а они су исплата двије плате, уплата доприноса, те стварни почетак производње, а не само обећања.

Радослава Миланковић, предсједник синдикалне организације "Униса", поновила је да су радници у великим егзистенцијалним проблемима, те да су посљедњу плату примили у фебруару ове године, и то за јануар 2014, те да не могу овјерити здравствене књижице.

"Одлучили смо да се окупимо у кругу предузећа и ступимо у генерални штрајк. Понуда Управе није прихватљива, тако да ће радници сами одлучити шта ћемо и како даље, након што им пред свима Управа саопшти своју понуду", рекла је Миланковићева. Како смо успјели сазнати, Управа је радницима понудила да им у што краћем року исплати новчана средства линеарно за све запослене, и то између 400-500 марака по раднику.

Иначе, у "Унису" је претходних дана с мањим бројем радника извршена пробна производња с малом количином раније набављене топловаљане траке, с циљем да се види стање постројења, односно производних линија.

Подсјећамо да "Унис" не може да набави довољне количине репроматеријала за почетак прозиводње, пошто неки пословни партнери не желе да прихвате њихове гаранције, јер се ово предузеће дужи период налази у проблемима, а блокирани су им и рачуни.

Извор: Независне новине

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Микаило

26.06.2015 07:02

Да ли је могице да је овај цланак пренет из Независних новина? Па по мјима ствари су лосе само у ФБиХ. Код нас је мед и млијеко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

26.06.2015 08:18

Па ту је директор Драган Радумило исти онај што је вршљо по Бобар банци и тјеро народ у кредите,а сад ће у ћузу!

ОДГОВОРИТЕ