Radnici "Unisa" opet u generalnom štrajku

Radnici Fabrike cijevi "Unis" iz Dervente danas će se okupiti u krugu preduzeća i najvjerovatnije ponovo stupiti u generalni štrajk, pošto Uprava ovog preduzeća nije ispunila ranije data obećanja.

Republika Srpska 26.06.2015 | 07:30
Radnici "Unisa" opet u generalnom štrajku

Kako su istakli, generalni štrajk će trajati do ispunjenja njihovih zahtjeva, a oni su isplata dvije plate, uplata doprinosa, te stvarni početak proizvodnje, a ne samo obećanja.

Radoslava Milanković, predsjednik sindikalne organizacije "Unisa", ponovila je da su radnici u velikim egzistencijalnim problemima, te da su posljednju platu primili u februaru ove godine, i to za januar 2014, te da ne mogu ovjeriti zdravstvene knjižice.

"Odlučili smo da se okupimo u krugu preduzeća i stupimo u generalni štrajk. Ponuda Uprave nije prihvatljiva, tako da će radnici sami odlučiti šta ćemo i kako dalje, nakon što im pred svima Uprava saopšti svoju ponudu", rekla je Milankovićeva. Kako smo uspjeli saznati, Uprava je radnicima ponudila da im u što kraćem roku isplati novčana sredstva linearno za sve zaposlene, i to između 400-500 maraka po radniku.

Inače, u "Unisu" je prethodnih dana s manjim brojem radnika izvršena probna proizvodnja s malom količinom ranije nabavljene toplovaljane trake, s ciljem da se vidi stanje postrojenja, odnosno proizvodnih linija.

Podsjećamo da "Unis" ne može da nabavi dovoljne količine repromaterijala za početak prozivodnje, pošto neki poslovni partneri ne žele da prihvate njihove garancije, jer se ovo preduzeće duži period nalazi u problemima, a blokirani su im i računi.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Mikailo

26.06.2015 07:02

Da li je mogice da je ovaj clanak prenet iz Nezavisnih novina? Pa po mjima stvari su lose samo u FBiH. Kod nas je med i mlijeko.

ODGOVORITE
Name

Dragan

26.06.2015 08:18

Pa tu je direktor Dragan Radumilo isti onaj što je vršljo po Bobar banci i tjero narod u kredite,a sad će u ćuzu!

ODGOVORITE