"Шта је са гркљаном и очима Слободана Илића?"

- Желео бих да говорим о свим стварима у региону од пре неколико дана - изјавио је премијер Србије Александар Вучић на почетку ванредне конференције за штампу.

Србија 25.06.2015 | 21:12
"Шта је са гркљаном и очима Слободана Илића?"

- Желим да вам се обратим о стицају околности - (Насер) Орић, (Рамуш) Харадинај, зида (на мађарско-српској граници), демонстрацијама испред јама у које су нас бацали да нас не би било... О пљувању и батињању само зато што смо тражили Орића. Одлука о Орићу је политички мотивисана и све само не правична - рекао је Вучић.

- Изручење Орића Босни и Херцеговини спада у мучне, али и поучне ствари, поготово за нас Србе. Србија ће умети да извуче поуке, а оне су да питање ратних злочина није увек питање правде већ политике - навео је он.

- Од када је тај поступак преузео суд у Бијељини од суда у Београду, тај поступак се практично не води. Ми немамо илузије. Ко ће да врати очи Слободану Илићу и ко ће да врати десетине и десетине побијених Срба у Подрињу? Слободана Илића помињем јер му је својим рукама Орић извадио очи и преклао га - рекао је премијер.

- Желим да вам кажем да о сваком злочину могу отворено да говорим и зато сам спреман да одем где год треба. Други треба да одговоре зашто ћуте о својим злочинима. То је наша победа - истакао је Вучић.

- Наша политика се после овог догађаја неће променити. Не зато што смо слаби већ зато што верујемо у будућност. Моја рука није прихваћема према Бошњацима. Чим је била готова била та конференција где сам понудио своју руку помирења, кренули су са претњама. Сада када је пуштен Насер Орић, гарантују ми безбедност. Не треба ми сада да ми гарантујете... - навео је он.

Вучић је истакао да ће се и даље залагати за мир и стабилност у региону, и да се због једног човека неће мењати однос Србије према бошњачком народу.
- Србија неће да мења однос према Бошњацима због једног ратног злочинца. Видим да су други спремни да промене политику због једног ратног злочинца - указао је он.

- Швајцарски органи нису улазили у то да ли је Насер Орић заклао Слободана Илића. Чекали су последњи дан, рок да БиХ поднесе захтев за изручење. Шта је са гркљаном и очима Слободана Илића? - упитао је Вучић.

- Да ли неко може да измисили причу да са свим детаљима како је неко заклао човека? Плашим се да је то резулат онога што су ми рекли пре два дана у Бриселу: "Пусти Вучићу све то.Ви сте изгубили ратове деведесетих" - навео је он.

Подсећамо, Тужилаштво Србије за ратне злочине расписало је потерницу за бошњачким ратним командантом Сребрнице Насером Орићем због сумње да је у српском селу Залазје мучио, а затим и заклао предратног судију у Сребреници Слободана Илића.

Премијер је истакао да је поносан што у Србији није срамота говорити о злочинима сопствених грађана јер је то "питање права и правде".

- Као председник Владе Србије осећам се веома поносно, јер ми Срби гонимо српске злочинце који су резали гркљан другима, који су убијали везане цивиле, јер се не стидимо да о томе говоримо, јер то код нас није срамота, јер то код нас није политика већ право и правда - рекао је Вучић.

Он је нагласио да поносно сме да каже да жели да оде на свако место у бившој Југославији где су се злочини догодили и да о сваком злочину отворено говори.

- Зашто други то не смеју, зашто само говоре о злочинима над својим народом? То је питање за њих, а не за нас и у томе видим будућност Србије, и велику шансу. Видим будућност да побеђујемо неправду нашом снагом и успехом, да сви светски медији говоре о великом српском успеху у борби против дефицита", рекао је Вучић.

ДЕМОНСТРАЦИЈЕ ИСПРЕД ЈАМА

- Да ли хоћете да ми организујемо демонстрације испред јама? Ми нећемо да ћутимо и шта ћете да предузмете против Србије? - упитао је премијер.

- Не разумем те демострације испред јама где су нас бацали. Шта желе да кажу да нас није довољно у јамама. То, додуше, не могу да замерим (премијеру Хрватаске) Зорану Милановићу - рекао је Вучић.

Коментари / 57

Оставите коментар
Name

Никола озрен

25.06.2015 19:21

Одес ли у сребреницу пљунуо си на све српске зртве.Ко је се од њих поклонио над српским нејацима око сребренице исмијавају нас стално.Треба и са овом србијом прекинути све није то србија она наса то је сада масинерија којом управља запад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељина

25.06.2015 19:22

Борис се против вјетрењаца Вуцицу. У старту си изгубио. На залост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко

25.06.2015 20:09

Ах, опет прица 'свет не разуме Србе'. Па до када?!

Name

Едо , Слатина - Тузла

25.06.2015 21:11

"Опет се спотичемо о незаобилазне коријене,нажалост! Или их у нашим настојањима да допријемо до себе самих, покушавамо разумјети, поново пронаћи у себи, да би омогућили свој пут ка будућности, цјеловитији, са свим оним што са собом носимо кроз живот, да би могли да се остваримо као људи и као личности!" П.С. Знам коме је ноцас најљепсе у свему овоме !! Бакиру Изетбеговицу и Милораду Додику !Треба да цасте Свајцарце за ово ! Првом сто му је ово досло као кец на десет да"његове овце"забораве на празан стомак и на обецаних 100.000 радних мјеста, а другом да"његове овце"забораве на празан стомак и на његову тајкунску пљацку !

Name

цццц

25.06.2015 19:22

Купите јефтине поене народ је гладан, али нема висе ммф сад да видимо струцњаке на дјелу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо , Слатина - Тузла

25.06.2015 21:41

Узели нас на прицу, ко нас yбе глупе. Они возају добра аута, соррy возају их други, деру гузове путерима-све им иде подмазано у зивотима, редовно излазе на бину и пљују по другима, са којима су у талу наравно. Па ово са Насером је годило свим политицарима у региону. Пола мјесеца нико није питао за незапослене, плате,корупцију итд итд. Стока се фиксирала на једно, а овамо нам је промакло ко зна сто. Као на представи код илузионисте. За неколико мјесеци цемо сви сконтат да смо били yбани.

Name

ја сам

25.06.2015 19:24

Види се да Бакироглу и Босњаци владају у Б и Х. И Србе су успјели завадити. Сад се Срби 6 свадјају ко је веци папак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све долази полако

25.06.2015 19:27

Свако це платити за своје злоцине кад тад. Не треба никакав Суд. Бог и Алах све види са Неба и цека судњи дан да додје по своје зртве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мали

26.06.2015 06:20

Од тога нема ниста!

Name

Киклоп

25.06.2015 19:29

Срби имају своју истину,а сав остали свијет своју. Тако је увјек било и тако це остати. На Балкану су сви криви,неко мање а неко висе. Вуциц сигурно није у првој групи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

25.06.2015 19:36

Сад се као исцудјују зато сто је пустен, а српска дипломатија није урадила ниста да овај крволоцни монструм буде приведен правди. Цак стависе, призељкивали су да га свајцарци пусте да се не би угрозили "добросусједски односи" са Босном и Херцеговином као испоставом исламске дрзаве на балкану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РадикалНО

25.06.2015 20:24

Чекали су задњи моменат да пошаљу захтев за изручење. Изађите бре из Интерпола, не брукајте се више. Срам да те буде Вучићу. Твоји министри из твоје владе подржавају резолуцију о Сребреници попут Зоране Михајловић... Хајде негирај ме.. Ви сте шака јада проданих српских издајника. Само вас лични интерес занима да што више накрадете. Зашзитио си све жуте лопове... Ти и политика. Иди бре смешан си.

Name

Славко Бојић

25.06.2015 19:37

Зовем се Славко Бојић, и јавно кажем да треба стријељати све оне који су клали , давили , вадили очи, убијали дјецу. Лично бих као србин убио такве Србе па онда хрвате и муслимане. Али се плашим да је у том кошу јако мало Срба. Био сам четири године на ратиштима али убијати цивиле и при томе се понашати као херој као отац нације. Ово говори о томе колико ће Босна да живи. Лично би се залагао да се борцима са све три стране додијели национална пензија. Бранили су своје. Али сам за закон који ће пресудити злочинцима, то нису борци то су пич.. , то знају сви прави борци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

раде

25.06.2015 21:51

Свака част на коментару. Ти си прави борац и прави представник народа људино.

Name

емир_грачаница

25.06.2015 23:45

Браво господине.

Name

Београд

25.06.2015 19:40

Ста пјенис без везе,судови раде свој посао а не да слусају тебе

ОДГОВОРИТЕ
Name

мд

26.06.2015 05:17

Да мозда не мислиш на босанске судове да раде свој посо. У слуцају Атифа Дудаковица постоје видео снимци доказа злочина и опет ништа. Према томе нема ста да се прича јасно је све .

Name

зоx

25.06.2015 19:48

Какве оци господине Вуцицу !!! То су оци једног Србина оне нису вазне ,вазне су само зртве босњацког народа. Јадан је тај народ и та земља у којој је Насер Ориц херој , а опсте позната цињеница је да је злоцинац и бандит над бандитима .

ОДГОВОРИТЕ
Name

днк

25.06.2015 19:49

Обични продавач магле.Кази ти нама шта је са криминалцима Мишковићем,Беком,Шарићем,Ђурићем,Ђиласом....све се утишало .Народу си обећао правду и лопове у затвору а ова екипа је на слободи(само Шарић у притвору)...МАНИПУЛАТОРУ ОБИЧНИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

25.06.2015 19:49

Окрени се Србији, Србима и будуцности. Српском раднику, сељаку и дјетету. Србија гладна не мозе бити, ко досао добро досао коме не ваља нека иде гдје хоце . Прво свима струју, храну и кров над главом ! Свако дијете мора имати исте услове за одрастање и оно основно образовање. А онда надградња. Цовјека на прво мјесто . Србија је тренутно легло безвласца, безбозниства и отудјености од свега људског. Земља огромних разлика гдје је некима рај а некима пакао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаг

25.06.2015 19:51

Колико Срби сумњају у правицност судјења Орица у БиХ (иако имају утицај на тузиоце) толико Босњаци сумњају у правицност судјења у Београду. Једино рјесење је да се затрази судјење у Хагу, иако не идеално али ипак најнепристрасније рјесење. Ја сам лицно за то да сваки злоцинац мора бити казњен, а Хаг се мора узети као врховна инстанца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Суд у Хагу

25.06.2015 22:13

Па био у Хагу и није осудјен.

Name

Остоја

25.06.2015 19:52

Бакир је убједљиво највеци злоцинац!

ОДГОВОРИТЕ
Name

постено

25.06.2015 19:52

Србија има споразум с БиХ о ратним злоцинцима и захтјевом за изуцењем Орица су га прекрсили, мислим дато није постено!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаг

25.06.2015 20:03

Људи попут Орица,Карадзица и Младица и да их не набрајам само дио политицке игре.Нису ни Босњаци висе сто су били прије 20-30г.Створили су јаку организацију и лоби у свијету,најбољи примјер њихове способности је за вријеме поплава и прибављане ствари за свој народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Адо

25.06.2015 21:46

Сто за свој народ? Одакле оно бијасе помоцници у Добоју и околини и ста су Добојлије (муслимани) добили назад? Скандирање Ратка Младица пред дзамијон прије неколико дана, о цему наравно није било извјестаја ни на овом порталу нити којем другом из РС-а.

Name

Требиње

25.06.2015 20:10

Само ти настави са "добросусједским" односима са бошњацима, хрватима и албанцима а они ти свако мало ударе дипломатски шамар а ти ћутиш, то си онда и заслужио. А за насера орића (мала слова) то је још један дипломатски пораз српске политике и сад Бошљаци у БиХ ликују ли ликују.Глумиш неки "фактор стабилности на Балкану" а нико те не зарезује у Европи ни 2% већ гледају како ће што више понизити и опљачкати Србију што и успијевају а ти опет навалио да идеш код њих (ЕУ).И у праву су неки што нас називају мазохисти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Груја

25.06.2015 20:17

Е мој Вучићу, није ова работа за тебе. Не може Радикал да глуми демократу и Европејца... Или се коначно пробуди из свог сна... Ако је то уопште сан. Ако се тај сан не зове профит или интерес. Посаветуј се са оним ко ти је политички отац. Мудрији је од тебе. Наравно мислим на Тому. Или сте обојица део исте приче. Александре Вучићу, нема Србија шта да тражи на овом усмрђелом и трулом Западу и ЕУ. Будућност је у БРИКС-у и окретању према Русији. Али ти то не можеш и не смијеш. Због оних којих су те довели на власт. Ако имаш м**а стисни петљу и кажи НЕ. Твој је избор хоће ли те Србија славити или пљувати...

ОДГОВОРИТЕ
Name

исти смо

25.06.2015 20:19

Само цу реци једно: Ориц це на судјењу у Сарајеву проци као Симини цетници на судјењу у Београду

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгиса

25.06.2015 20:40

Браво !!! Погодио си 'у сриду' Јер свако од нас који зивимо на Балкану брани своје, не признаје властиту кривицу и када је оцита, а осудјује и оптузује оне друге

Name

Милојко Бања Лука

25.06.2015 20:26

Четници су једно а орић је друго. Четници су и тебе ослобађали балавче. А орићу ћемо ми судити у Републици Српској само полако

ОДГОВОРИТЕ
Name

па

25.06.2015 20:28

Измедју екстремизма и БиХ Босњаци су изабрали екстремизам. БиХ ускоро иде на сметљисте историје, јер тако одвратна није боље ни заслузила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мој Вуцицу

25.06.2015 20:36

Ако је тај монструм за Бакира и остале херој,нипосто небих отисао на комеморацију.Друго,кад це уклонити са плоца имена људи који су зиви??

ОДГОВОРИТЕ
Name

краљ

25.06.2015 21:02

Треба признати злоцине и погледати истини у оци ако мислис добро свом народу и незатаскавати ствари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

25.06.2015 21:20

Вуцицу прекините сваку сарадњу са ЕУ.Нико србију не ферма нити један посто немојте да нам се цео свет смије то су показали потјернице за Дивљаком ,Ганицем ,Орицем и другим српским кољацима.Немојте бар ви поназавати себе и свиј народ.Србима нетреба Еу.Свакако нас уцјењују бомбардовали су нам градове убијали цивиле нато бомбама ста це нам та злоцинацка организација само пакт Русија Кина Индија Србија то су братске земље Српског народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

25.06.2015 21:35

Насер Ориц је у околини Сребренице до темеља спалио 39 Српских села и убио 3500 људи по директној нредби дрзавног врха мултиетницке дзамахирије Алије Изметбеговица а по одобрењу НАТО демократа и све у периоду од 92 до 95 када су покусали папицу коју су сами закували.Колико је убијено муслиманске дјеце а колико српске у овим операцијма?Проуците податке па онда несто коментарисите.Једина зртва негирања злоцина над српским зртвама је накарадна дрзава БиХ која це тотално нестати.Доста је прице да су муслимани убијани и прогоњени а срби сами напустили своју имовину те се сами поклали.Смрди вам прица а тај смрад води у јос вецу мрзњу и подјеле.Само размислите кога ститите и јели тај психопата врједан мрзње

ОДГОВОРИТЕ
Name

еро

27.06.2015 02:19

"Подаци које ћу вам представити су добијени од Одјељења за истраживање рата, ратних злочина и обраду документације, значи званичне институције Републике Српске 1. Према подацима Одјељења за истраживање рата, ратних злочина и обраду документације од почетка до краја рата у БиХ (1992-1995) године на територији општина Зворник, Сребреница, Братунац, Власеница са општином Милићи, Калесија са општином Осмаци и Шековићи погунуло је 2.385 Срба. 2. Од укупног броја Срба (2.385) који су страдали у ових 6 општина (плус општине Милићи и Осмаци) 1.974 су војници, 387 цивили, а 24 су сврстани у категорију „непознат статус“."

Name

Владо Бања Лука

25.06.2015 21:36

Вучић је дао тзв Косову међународни позивни број! Тиме је признао тзв државу Косово. Само једна од његових "побједа". Да би се то прикрило пред српском народом, уз помоћ западњака, задњих дана се смарамо са причом о Орићу и Харадинају. За то вријеме, Космет оде, плате и пензије тону, итд, итд. И то све захваљујући Вучићу и марионетској влади...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

25.06.2015 21:48

Српска дипломатија је изгледа само нас Србе убиједила у истину о злоцинима према нама,само то у свијету није довољно и не пије воде и никакве користи за нас.Или имамо неспособну дипломатију или нас лазу,трецег нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха

26.06.2015 01:49

Биће да је обоје односно све сто си навео.

Name

Око соколово

25.06.2015 21:51

Био ти је у Србији сто пута, што га ниси ухапсио!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МД

25.06.2015 22:09

Црни Груја...свака цаст на коментару.Вуциц јос некапира да правде нема,да је правда у рукама "МИЛОСРДНИХ АНДЈЕЛА"који су нас бомбардовали,убијали,тровали,отимали насу земљу и јос нас увијек убијају и пљују по насим зртвама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

абц

25.06.2015 22:46

Ста казу Иваниц и Босиц? То ме занима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

О оцима

25.06.2015 23:41

Из перспективе особе која губи вид и зна о оцима доста. Не бих на васем мјесту то припсивали нити Насеру, а нити било коме другом без цврстих доказа. То је врло деликатно и захтјева да цовјек буде масина за убијање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НИЈЕ МИ ЈАСНО

26.06.2015 04:44

Није ми јасно, зашто Србија тражи Насера. Зар Сребреница није у РС-у?

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко самардзиц

26.06.2015 05:25

Одмах сам рекао по као хапсењу да це га пустити!Монструм И сви су монструми који га стите И подрзавају!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бих

26.06.2015 06:11

Какво смо ми болесно друство, теско да нам има лијека. И оних дана када се мало примиримо, и поцнемо нормалније комуницирати, ове насе "газде" нам онда баце само једну кост, а ми ко подивљале помије се поцнемо клати.. Док мој пријатељ из ЕУ-а, има највецу бригу око тога гдје це на љетовање, ми баљезгаримо о истим стварима годинама. Ја сам у праву, НЕ ЈА сам управу...ма ДАЈ ПУСКУ сад цес видјет које управу... ето је оно сто ми знамо. Ја сам босњак, и не зелим провести овај један зивот уцеци како се треба мрзити, препуцавамо се годинама, бескорисно на све старне. У Добоју за вријеме ифтара, увреде, скандирања итд.. и ту вијест преносе само босњацки портали, Насер херој, Насер злоцинац...ма људи продје нам овај јад и цемер од зивота, па дајте кад вец не моземо на море јер немамо пара (не дају нам газде), да барем прицамо о томе гдје би лијепо било отици на љетовање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МСП

26.06.2015 06:17

Стварно не знам засто многи овдје Бакира Изетбеговица карактерису као ратног злоцинца? По цему је тај цовјек злоцинац?? Он у рату пуске није видио, осим на ледјима тј. у рукама других бораца. Он је готово цијели рат провео у трезору Народне банке Босне и Херцеговине, а његов нос је удахнуо фрисак зрак тек крајем 1995.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеро

26.06.2015 09:36

Па видиш да су неписмени.

Name

лајковачка

26.06.2015 06:53

Хајде што свијет не разумије наса, али је истина да ми не разумијемо сами себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бобо

26.06.2015 06:57

Ово је дно дна.Он је испоруцен јер су тако зељели представници институција из БиХ медју којима сједе и Срби који су се залагали да он не буде испоруцен Србији.Према томе нема кукања сам пао сам се убио.Нико нама не мозе зло нанијети колико ми сами себи моземо наудити.Сто се тебе тице Вуцицу и немој нам помагати молим те.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

26.06.2015 07:35

Треба то радити као јевреји сто су радили са нацистима! Пратити, И кинаповати И пред суд....

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговина

26.06.2015 09:03

Па радили су партизани и са устасама не морам гледат ста раде Јевреји.

Name

Серафим

26.06.2015 12:01

Знане и незнане зртве јапе из јама одсецених полних органа, ископаних оцију, одсецених језика, орубљених глава избодена зицом набијана на колац,ударана маљем у главу везаних коњима за репове од коња Насера Орица и ја сам ратовао у Подрињу и од србских унесреценика цуо оваке ствари нисам ниста измислио као право говорио тако ми Бог помогао. Видецемо ста це Сарајево да уцини или цемо се поново закрвити због проказаног и осведоценог злоцинца као хероја босанско херцеговацког тузиластва али не и народа који је био и осрта зртва Насера Орица. Та дзеназа се претворила због уцена и политиканства у циркус политицара, у региону и нанела несагледиве последице које це тек после двадесетогодисњице испливати на поврсину, и претворити се у медјунационалне нетрпељивости или не дај Бозе сукобе сто није искљуцено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стрсљен

26.06.2015 12:18

Е мој Вуцицу србски гркљан и србске оци не вреде за ту твоју Европу ни луле дувна окрени се Русији и Француској ако си Србин, ако не знас како питај свога створитеља Сесеља да ти показе прави пут.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошњак

27.06.2015 10:30

Коме ово одговара? Ако нисте сконтали, а вјерујем да јесте, само да их именујем СДА Бакиру Изетбеговићу и СНСД Милораду Додику. Само на овај начин владају годинама, и само тако могу остати на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

20 МИЛОНА

27.06.2015 13:43

Људи,то трба радити ,са мало мање галаме,ако овог пута не будем добро схвацен.Да је Тито стално послије рата галамијо ми бих се јос увјек клали.Да су Руси стално говорили 20 милона побијених Руса не бих се рат никад заврсио.Злотворе, који су зла радили, на свим странама у тајности хапсити и осудјивати.Људи, зивит морамо.

ОДГОВОРИТЕ