Јестровић због Захавија заратио са Митровићем!

Средио сам му овакву каријеру, али његов тата само на паре мисли! „Да сам на његовом месту и да могу бирам између останка у Бриселу или трансфера у Реал Мадрид изабрао бих Андерлехт“, каже доскорашњи менаџер српског репрезентативца.

Фудбал 27.06.2015 | 21:00
Јестровић због Захавија заратио са Митровићем!

Довољан је био један потез, и то не онај на терен, па да Александар Митровић опет постане вест дана у Белгији. Овога пута не због гола, нити начина на који га прославља, већ због одлуке да је променио менаџера. Десило се то још пре месец дана, кад је нападач Андерлехта „отказао послушност“ Ненаду Јестровићу и прешао под окриље Израелца Пинија Захавија.

И тако изазвао гнев свог дојучерашњег сарадника.
„Дубоко сам разочаран. Од детињства наовамо, урадио сам све за каријеру Александра Митровића. Дечко је одрастао у породици која је имала мало новца, ја сам му „средио“ овакву каријеру, утицао да буде заступљен у медијима, а онда ме је одбацио као да сам од камена. Осећам се као да сам изгубио сина“, поверио се белгијским медијима Ненад Јестровић.

Према Јестровићевим речима камен спотицања у овом случају је Александров отац Ивица, који - заправо - од најранијих дана брине и његовој каријери.
„Тата Митровић само жели да заради новац на сину, он жели за себе да присвоји чак и комисију која у случају трансфера иде менаџеру. А ја сам му обећао да би од мене добио део новца да смо завршили неке од послова које смо имали. Каже да нисам одвео Александра у велики клуб? Пазите, кад је напуштао Партизан пре две године, имали смо понуде Севиље, Порта и Динама из Кијева. Тад су хтели да га плате више од 8.000.000 евра, међутим, у том тренутку сам сматрао да је Андерлехт најбољи избор за његову каријеру. Одувек сам желео све најбоље за играча“.

Митровић је завршио другу сезону у Андерлехту и сходно учинку привукао пажњу богатијих клубова. Тако, на пример, Бенфика нуди 15.000.000 евра за његов потпис, а као кључни човек за реализацију тог посла помиње се управо Пини Захави, који је у одличним пословним односима са клубом из Лисабона.
„Сматрам да би за Митра било боље да још једну сезону одигра за Андерлехт и то из поштовања за све што су Љубичасти урадили за њега. Клуб му је помогао кад му је било најтеже. Да сам на његовом месту и да могу бирам између останка у Бриселу или трансфера у Реал Мадрид изабрао бих Андерлехт. То је зато што волим клуб и из поштовања према њему нећу ништа више да причам о „случају Митровић“, рекао је Ненад Јестровић.

Уз напомену да би - кад српски нападач напусти стадион Констант ван ден Шток - требало да га замени садашњи првотимац Партизана, Иван Шапоњић.
„Да, Андерлехт прати Шапоњића, али све у своје време“.

Коментари / 0

Оставите коментар