Jestrović zbog Zahavija zaratio sa Mitrovićem!

Sredio sam mu ovakvu karijeru, ali njegov tata samo na pare misli! „Da sam na njegovom mestu i da mogu biram između ostanka u Briselu ili transfera u Real Madrid izabrao bih Anderleht“, kaže doskorašnji menadžer srpskog reprezentativca.

Fudbal 27.06.2015 | 21:00
Jestrović zbog Zahavija zaratio sa Mitrovićem!

Dovoljan je bio jedan potez, i to ne onaj na teren, pa da Aleksandar Mitrović opet postane vest dana u Belgiji. Ovoga puta ne zbog gola, niti načina na koji ga proslavlja, već zbog odluke da je promenio menadžera. Desilo se to još pre mesec dana, kad je napadač Anderlehta „otkazao poslušnost“ Nenadu Jestroviću i prešao pod okrilje Izraelca Pinija Zahavija.

I tako izazvao gnev svog dojučerašnjeg saradnika.
„Duboko sam razočaran. Od detinjstva naovamo, uradio sam sve za karijeru Aleksandra Mitrovića. Dečko je odrastao u porodici koja je imala malo novca, ja sam mu „sredio“ ovakvu karijeru, uticao da bude zastupljen u medijima, a onda me je odbacio kao da sam od kamena. Osećam se kao da sam izgubio sina“, poverio se belgijskim medijima Nenad Jestrović.

Prema Jestrovićevim rečima kamen spoticanja u ovom slučaju je Aleksandrov otac Ivica, koji - zapravo - od najranijih dana brine i njegovoj karijeri.
„Tata Mitrović samo želi da zaradi novac na sinu, on želi za sebe da prisvoji čak i komisiju koja u slučaju transfera ide menadžeru. A ja sam mu obećao da bi od mene dobio deo novca da smo završili neke od poslova koje smo imali. Kaže da nisam odveo Aleksandra u veliki klub? Pazite, kad je napuštao Partizan pre dve godine, imali smo ponude Sevilje, Porta i Dinama iz Kijeva. Tad su hteli da ga plate više od 8.000.000 evra, međutim, u tom trenutku sam smatrao da je Anderleht najbolji izbor za njegovu karijeru. Oduvek sam želeo sve najbolje za igrača“.

Mitrović je završio drugu sezonu u Anderlehtu i shodno učinku privukao pažnju bogatijih klubova. Tako, na primer, Benfika nudi 15.000.000 evra za njegov potpis, a kao ključni čovek za realizaciju tog posla pominje se upravo Pini Zahavi, koji je u odličnim poslovnim odnosima sa klubom iz Lisabona.
„Smatram da bi za Mitra bilo bolje da još jednu sezonu odigra za Anderleht i to iz poštovanja za sve što su Ljubičasti uradili za njega. Klub mu je pomogao kad mu je bilo najteže. Da sam na njegovom mestu i da mogu biram između ostanka u Briselu ili transfera u Real Madrid izabrao bih Anderleht. To je zato što volim klub i iz poštovanja prema njemu neću ništa više da pričam o „slučaju Mitrović“, rekao je Nenad Jestrović.

Uz napomenu da bi - kad srpski napadač napusti stadion Konstant van den Štok - trebalo da ga zameni sadašnji prvotimac Partizana, Ivan Šaponjić.
„Da, Anderleht prati Šaponjića, ali sve u svoje vreme“.

Komentari / 0

Ostavite komentar