Покренута иницијатива за продају "Телекома"

Покренута је иницијатива за приватизацију државног телекомуникационог предузећа "Телеком Србија". Влада је формирала и радну групу за преговоре са потенцијалним стратешким партнерима за улагање у Железару "Смедерево".

Србија 25.06.2015 | 20:38
Покренута иницијатива за продају "Телекома"

Влада Србије је обавезала Министарство привреде и Агенцију за приватизацију да спроведу приватизацију "Телекома", наводи се у саопштењу, преноси Бета.

Највећи акционар "Телекома" је држава Србија са 58,11 одсто акција, 20 одсто акција је у власништву компаније, док 14,95 одсто поседују грађани, а 6,94 запослени и бивши запослени "Телекома".

Влада Србије је раније одабрала "Лазард Фререс САС" за приватизационог саветника за "Телеком Србија", са обавезом да у првој фази, до почетка јуна, уради процену вредности, економску и правну анализу, анализу тржишта, предложи моделе приватизације и припреми временски и методолошки план приватизације.

Пре четири године процена је била да "Телеком" вреди 2,2 милијарде евра, а тадашња влада је за пакет од 51 одсто те компаније тражила минимум 1,4 милијарде евра, а једини понуђач, "Телеком Аустрије" понудио је 1,1 милијарду евра.

Влада је формирала и радну групу за преговоре са потенцијалним стратешким партнерима за улагање у Железару "Смедерево". Како се наводи у саопштењу, за председника те радне групе именован је министар привреде Жељко Сертић.

Влада Србије је потписала 21. марта са холандским "ХПК инжењерингом" уговор о управљању Железаром "Смедерево".

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Око соколово

25.06.2015 19:36

Предузећа типа "Телекома" продаје власт која је до даске неспособна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цx

25.06.2015 21:49

Или је лоповска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

26.06.2015 07:54

Која будала продаје златну коку?

ОДГОВОРИТЕ