СЛ: И трећа побједа ''Делфина'' на завршном турниру!

Ватерполисти Србије остварили и трећу, важну победу на завршном туниру Светске лиге.

Остали спортови 25.06.2015 | 18:00
СЛ: И трећа побједа ''Делфина'' на завршном турниру!

Србија - Аустралија 12:8 (2-2, 4-3, 3-1, 3-2)! Трећа победа ватерполиста Србије на завршном турниру Светске лиге у Бергаму.

Аустралијанци су пружили жесток отпор српском тиму, али не и довољан да изненаде. После прве четвртине било је 2:2, на полувремену 6:5 за српски тим. Почетком треће четвртине, Аустралија је стигла до изједначења, али је серијом 3-0 (вођство од 9:6), српска репрезентација поставила ствари на своје место.

На четири минута пре краја меча, Србија је стигла до највећег вођства 11:7.

Очигледно да је умор мало сустигао српски тим, али и Аустралијанци су све само не лак противник. Ватерполо је у тој земљи сасвим солидно напредовао и већ годинама уназад репрезентација те земље бележи добре резултата.

Ипак, Србија је далеко квалитетнији тим. Радује повратак опорављеног Милана Алексића (у тиму није било младог Николе Јакшића коме су груби Италијани у среду увече поломили нос).

Играч утакмице био је Филип Филиповић, четвороструки стрелац. Србија је освојила прво место у Групи Б и сутра (петак) ће играти са четвртопласираном екипом из Групе А за пласман у полуфинале.

- СТРЕЛЦИ -

Србија: Филиповић 4, Душан Мандић 2, Слободан Никић 2, Стефан Митровић 2, Милош Ћук 1, Андрија Прлаиновић 1.

Аустралија: Хауден 3, Ричи-Кембел, Котерил, Џилгрст, Јангер и Милер по 1.

Коментари / 0

Оставите коментар