Како су се уклопили у Партизан Божинов и Фабрисио?

Божинов лако, Фабрисио тешко! Партизанова инострана појачања и њихови први дани у клубу из Хумске улице...

Фудбал 26.06.2015 | 12:00
Како су се уклопили у Партизан Божинов и Фабрисио?

Партизан је у летњем прелазном року довео, за сада, двојицу странаца - нападача Валери Божинова и централног бека Фабрисија.

И док се бугарски интернационалац лако уклопио у нову средину, Бразилцу период адаптације иде теже.

"Божинов се уклопио много боље него Фабрисио. То је нормално, не само што му помаже Иван Бандаловски, његов земљак и пријатељ, већ и због језика, културе, менталитета. Он је велики мотиватор и професионалац", говори о новом играчу тренер Зоран Милинковић.

"Са нама је нешто више од недељу дана и за то време је показао добру радну етику. У свлачионици не прави разлику између младих и искусних фудбалера".

Божинов је добио ударац, има лакшу повреду и због тога га навијачи нису видели против Златибора у другом тест мечу на планинским припремама.

Ситуација са Фрабрисијом је компликованија. Бразилац је играо на Златибору прво полувреме, али је евидентно било да се тек прикључио екипи и да адаптација на нову средину не иде лако.

Нови играч одбране Партизана највећи проблем има са језичком баријером.

"И из тог разлога би нам долазак Маркињоса много значио. Фабрисио је већ пет дана са нама и тужно га је гледати како шета сам по хотелу и не проговора због тога што искључиво говори само португалски. Милан Милијаш и Илија Столица разговарају с њим на шпанском, али то иде тешко", искрен је Милинковић.

"Учили смо га именима саиграча из задње линије, што је веома важно. Верујем у његов квалитет и када прође овај тежак период адаптације, сигуран сам да ће показати да је добар фудбалер", рекао је Милинковић.

Коментари / 0

Оставите коментар