Kako su se uklopili u Partizan Božinov i Fabrisio?

Božinov lako, Fabrisio teško! Partizanova inostrana pojačanja i njihovi prvi dani u klubu iz Humske ulice...

Fudbal 26.06.2015 | 12:00
Kako su se uklopili u Partizan Božinov i Fabrisio?

Partizan je u letnjem prelaznom roku doveo, za sada, dvojicu stranaca - napadača Valeri Božinova i centralnog beka Fabrisija.

I dok se bugarski internacionalac lako uklopio u novu sredinu, Brazilcu period adaptacije ide teže.

"Božinov se uklopio mnogo bolje nego Fabrisio. To je normalno, ne samo što mu pomaže Ivan Bandalovski, njegov zemljak i prijatelj, već i zbog jezika, kulture, mentaliteta. On je veliki motivator i profesionalac", govori o novom igraču trener Zoran Milinković.

"Sa nama je nešto više od nedelju dana i za to vreme je pokazao dobru radnu etiku. U svlačionici ne pravi razliku između mladih i iskusnih fudbalera".

Božinov je dobio udarac, ima lakšu povredu i zbog toga ga navijači nisu videli protiv Zlatibora u drugom test meču na planinskim pripremama.

Situacija sa Frabrisijom je komplikovanija. Brazilac je igrao na Zlatiboru prvo poluvreme, ali je evidentno bilo da se tek priključio ekipi i da adaptacija na novu sredinu ne ide lako.

Novi igrač odbrane Partizana najveći problem ima sa jezičkom barijerom.

"I iz tog razloga bi nam dolazak Markinjosa mnogo značio. Fabrisio je već pet dana sa nama i tužno ga je gledati kako šeta sam po hotelu i ne progovora zbog toga što isključivo govori samo portugalski. Milan Milijaš i Ilija Stolica razgovaraju s njim na španskom, ali to ide teško", iskren je Milinković.

"Učili smo ga imenima saigrača iz zadnje linije, što je veoma važno. Verujem u njegov kvalitet i kada prođe ovaj težak period adaptacije, siguran sam da će pokazati da je dobar fudbaler", rekao je Milinković.

Komentari / 0

Ostavite komentar