Сале: Мачван је играчина, али...

Селектор Србије објашњава због чега се одрекао услуга одличног крилног центра.

Кошарка 25.06.2015 | 22:20
Сале: Мачван је играчина, али...

Милан Мачван имао је сјајну сезону у Партизану, био његов најбољи појединац и свакако међу најзаслужнијима што су се црно-бели упркос бројним проблемима добро носили са Црвеном звездом Телеком у плеј-оф серијама АБА лиге и Суперлиге Србије.

Александар Ђорђевић уврстио га је на шири списак кандидата за наступ на Европском првенству, али онда Мачван није прошао друго "сито", скраћивање списка са 24 на 18 имена.

"Мачван није дете, играчина је, али у овом тренутку није у мојој пројекцији за 14 или 12 играча. Зашто бих му онда то радио? Није начин да га зовем на припреме, а онда га отпишем", рекао је Ђорђевић за "Спортски журнал".

Међу шесторицом отписаних издваја се и име Николе Јокића, крилног центра Меге, који је имао статистички импресивну сезону. Он ће провести лето у САД, како би припремио тело за дебитантску НБА сезону, у дресу Денвер Нагитса.

"Биће носилац игре кад одлучи да му је репрезентација примарна. Отказао је позив да игра са својом генерацијом у младој репрезентацији, са образложењем да иде у НБА. Добро, нека иде и развија се. Ми морамо да наградимо неке друге момке за игру и понашање, иако бих волео да тренирам Јокића".

Ђорђевић у изјави "Журналу" додаје да не треба бринути за позицију "четири" и уопште за центарске позиције, на којима поред досадашњег капитена Крстића неће бити ни Катића и Бирчевића, из екипе која је летос у Шпанији постала вицешампион света.

"Нико од играча које нисам позвао не може да нам обезбеди Рио и Олимпијске игре, то је сигурно. На 'четворци' имамо Бјелицу, Ерцега који је физички добро и Митровића са три трофеја, који се понашао капитенски и био са нама прошле године до одласка у Шпанију. Њих ћемо интегрисати са Радуљицом, Марјановићем и још некима који ће се изборити за место у тиму".

Поред Мачвана и Јокића, од сна о наступу на Европском првенству опростили су се Загорац (Мега), Бирчевић (Естудијантес), Мицић (Бајерн) и Мајсторовић (Металац).

У конкуренцији остају Теодосић, Јовић, Марковић, Недовић, Богдановић, Милосављевић, Калинић, Симоновић, Дангубић, Кешељ, Митровић, Ерцег, Бјелица, Марјановић, Радуљица, Кузмић, Штимац и Милутинов.

"Орлови" ће у првој фази ЕП играти у Берлину, против Немачке, Шпаније, Турске, Италије и Исланда.

Коментари / 0

Оставите коментар