Sale: Mačvan je igračina, ali...

Selektor Srbije objašnjava zbog čega se odrekao usluga odličnog krilnog centra.

Košarka 25.06.2015 | 22:20
Sale: Mačvan je igračina, ali...

Milan Mačvan imao je sjajnu sezonu u Partizanu, bio njegov najbolji pojedinac i svakako među najzaslužnijima što su se crno-beli uprkos brojnim problemima dobro nosili sa Crvenom zvezdom Telekom u plej-of serijama ABA lige i Superlige Srbije.

Aleksandar Đorđević uvrstio ga je na širi spisak kandidata za nastup na Evropskom prvenstvu, ali onda Mačvan nije prošao drugo "sito", skraćivanje spiska sa 24 na 18 imena.

"Mačvan nije dete, igračina je, ali u ovom trenutku nije u mojoj projekciji za 14 ili 12 igrača. Zašto bih mu onda to radio? Nije način da ga zovem na pripreme, a onda ga otpišem", rekao je Đorđević za "Sportski žurnal".

Među šestoricom otpisanih izdvaja se i ime Nikole Jokića, krilnog centra Mege, koji je imao statistički impresivnu sezonu. On će provesti leto u SAD, kako bi pripremio telo za debitantsku NBA sezonu, u dresu Denver Nagitsa.

"Biće nosilac igre kad odluči da mu je reprezentacija primarna. Otkazao je poziv da igra sa svojom generacijom u mladoj reprezentaciji, sa obrazloženjem da ide u NBA. Dobro, neka ide i razvija se. Mi moramo da nagradimo neke druge momke za igru i ponašanje, iako bih voleo da treniram Jokića".

Đorđević u izjavi "Žurnalu" dodaje da ne treba brinuti za poziciju "četiri" i uopšte za centarske pozicije, na kojima pored dosadašnjeg kapitena Krstića neće biti ni Katića i Birčevića, iz ekipe koja je letos u Španiji postala vicešampion sveta.

"Niko od igrača koje nisam pozvao ne može da nam obezbedi Rio i Olimpijske igre, to je sigurno. Na 'četvorci' imamo Bjelicu, Ercega koji je fizički dobro i Mitrovića sa tri trofeja, koji se ponašao kapitenski i bio sa nama prošle godine do odlaska u Španiju. Njih ćemo integrisati sa Raduljicom, Marjanovićem i još nekima koji će se izboriti za mesto u timu".

Pored Mačvana i Jokića, od sna o nastupu na Evropskom prvenstvu oprostili su se Zagorac (Mega), Birčević (Estudijantes), Micić (Bajern) i Majstorović (Metalac).

U konkurenciji ostaju Teodosić, Jović, Marković, Nedović, Bogdanović, Milosavljević, Kalinić, Simonović, Dangubić, Kešelj, Mitrović, Erceg, Bjelica, Marjanović, Raduljica, Kuzmić, Štimac i Milutinov.

"Orlovi" će u prvoj fazi EP igrati u Berlinu, protiv Nemačke, Španije, Turske, Italije i Islanda.

Komentari / 0

Ostavite komentar