Милинковић: Жиле остаје, Маркињос стиже!

Тренер Партизана Зоран Милинковић рекао је да постоје добре шансе да Андрија Ззивковић остане у дресу црно-белих и ове сезоне.

Фудбал 25.06.2015 | 21:00
Милинковић: Жиле остаје, Маркињос стиже!

Живковић је одличним играма на Светском првенству на Новом Зеланду за играче до 20 година привукао пажњу бројних европских клубова, медју којима су највеће интересовање показали Челси, Бенфика, Валенсија, Сампдорија и Сосиједад.

"Верујем да је реално да Живковић остане, али ту постоје три аспекта - став Партизана, Андријиних менаџера и њега самог. Мислим да је близу одлуке да још неко време проведе у Партизану, бар још сешт месеци. Живковић је најбољи млади играч на свету и сада морамо да парирамо богатим клубовима. Пракса је показала да млади играчи нису успели да се изборе са раним преласком у иностранство", рекао је Милинковић новинарима на Златибору, где су црно-бели одиграли пријатељску утакмицу против истоименог тима (4:0).

Тренер Партизана истакао је да се последње појачање Бразилац Фабрисио још није адаптирао и да је главни проблем томе што не говори енглески језик.

"Фабрисио је дошао пре пет дана, верујем да има квалитет за Партизан, али проблем је што не говори ниједан језик осим португалског. Моји помоћници комуницирају са њим на шпанском, али то није лако. Сам иде хотелом и ћути, пошто не може да прича са саиграчима. Божинов много боље све разуме и то не само из разлога што је Бандаловски из његове земље. Валери је показао добру радну етику, културу и велики је мотиватор".

Милинковић је казао да се нада да ће тиму ускоро прикључити Маркињос, али да је трансферу у овом тренутку препрека односи измедју саудијског Ал Насера и агенције фудбалера.

"Маркињос је недавно одиграо 80 минута за Сантос, имао је два зицера и добро је да није дао гол. Надам се да ће доћи, уложили смо велики напор и биће ми жао ако буде другачији сценарио. Сигуран сам да би нам донео квалитет, поготово што би се и Фабрисио уклопио поред њега. Верујем да ће се до краја недеље прикључити. Проблем није наша неспособност, већ клуб из Саудијске Арабије који нема добре односе са његовом агенцијом и ту долази до застоја".

Искусни стручњак најавио је да би Партизан могао да доведе још појачања, посебно уколико буде одлазака. Према његовим речима ривал у другом колу квалификација за Лигу шампиона Дила Гори прави је пример екипе која долази из источне Европе.

"Играмо са прваком Грузије и видели смо да је Дила наслоњена на руску школу јер су физички доминантни и чврсти. Мораће да се добро припремимо за двомеч. Иза нас је 10 дана напорног рада, којих смо пре свега искористили да проверимо играче из омладинске школе. Деца су оставила повољан утисак, истакли су се најмладји Чермељ и Бошњак, као и Голубовић".

Милинковић је изјавио да би било добро за српски фудбал када би Црвена звезда, Чукарички и Војводина прошли прве препреке у квалификацијама за Лигу Европе.

"Звезда је извукла најтежег противника, а нешто лакши посао имају Војводина и Ццукарички. Екипе из бивше ШСР имају огромне буџете, купују скупе странце, али то не мора да буде одлучујући фактор", закључио је Милинковић.

Фудбалери Партизана у недељу ће одиграти пријатељску утакмицу против руског прволигаша Мордовије у Старој Пазови, а потом одлазе на други део припрема у Словенију.

Коментари / 0

Оставите коментар