Данас сунчано и топло

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити сунчано и топлије вријеме у односу на претходни дан.

Босна и Херцеговина 25.06.2015 | 10:10
Данас сунчано и топло

Послије хладног јутра, током дана биће топлије и сунчано, а само на истоку ће бити умјерене облачности, наводе из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб до умјерен сјеверни и сјеверозападни вјетар, а у Херцеговини умјерена бура.

Највиша дневна температура од 20 до 26 степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос је у централним и источним подручјима било магле или ниских облака, док у осталим крајевима преовладава углавном сунчано вријеме.

Најхладније јутрос је било у Источном Дрвару и на Бјелашници гдје је у 8.00 часова измјерен само један степен.

Пет степени измјерено је на Сокоцу и Чемерну, шест на Хан Пијеску, Иван-седлу и у Шипову, седам у Калиновику, Дрвару и Мркоњић Граду, осам у Кнежеву, Дринићу, Сребреници, Купресу и Бугојну, девет у Новом Граду, на Мраковици у Јајцу и Сарајеву, а десет у Гацку, Рибнику, Рудом, Фочи, Бихаћу, Ливну, Тузли и Зеници.

У Бањалуци, Добоју, Вишеграду, Зворнику и Невесињу било је 11 степени, у Бијељини и Приједору 12, у Билећи и Српцу 14, Горажду и Градачцу 15, у Требињу 16, Неуму и Стоцу 17 и Мостару 20 степени Целзијусових.

У Источном Дрвару и Рибнику у протекла 24 часа пала су 24 литра кише по метру квадратном, у Мркоњић Граду 23 литра, у Бањалуци и Шипову 17, у Невесињу 16, у Требињу и Добоју 15, у Калиновику 14, Фочи 13, на Чемерну и у Гацку 11, на Мраковици и у Сребреници девет.

У Приједору је пало седам литара по метру квадратном, а у Бијељини пет литара. Киша је падала и у другим крајевима Републике Српске.

Коментари / 0

Оставите коментар