Danas sunčano i toplo

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti sunčano i toplije vrijeme u odnosu na prethodni dan.

Bosna i Hercegovina 25.06.2015 | 10:10
Danas sunčano i toplo

Poslije hladnog jutra, tokom dana biće toplije i sunčano, a samo na istoku će biti umjerene oblačnosti, navode iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a u Hercegovini umjerena bura.

Najviša dnevna temperatura od 20 do 26 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros je u centralnim i istočnim područjima bilo magle ili niskih oblaka, dok u ostalim krajevima preovladava uglavnom sunčano vrijeme.

Najhladnije jutros je bilo u Istočnom Drvaru i na Bjelašnici gdje je u 8.00 časova izmjeren samo jedan stepen.

Pet stepeni izmjereno je na Sokocu i Čemernu, šest na Han Pijesku, Ivan-sedlu i u Šipovu, sedam u Kalinoviku, Drvaru i Mrkonjić Gradu, osam u Kneževu, Driniću, Srebrenici, Kupresu i Bugojnu, devet u Novom Gradu, na Mrakovici u Jajcu i Sarajevu, a deset u Gacku, Ribniku, Rudom, Foči, Bihaću, Livnu, Tuzli i Zenici.

U Banjaluci, Doboju, Višegradu, Zvorniku i Nevesinju bilo je 11 stepeni, u Bijeljini i Prijedoru 12, u Bileći i Srpcu 14, Goraždu i Gradačcu 15, u Trebinju 16, Neumu i Stocu 17 i Mostaru 20 stepeni Celzijusovih.

U Istočnom Drvaru i Ribniku u protekla 24 časa pala su 24 litra kiše po metru kvadratnom, u Mrkonjić Gradu 23 litra, u Banjaluci i Šipovu 17, u Nevesinju 16, u Trebinju i Doboju 15, u Kalinoviku 14, Foči 13, na Čemernu i u Gacku 11, na Mrakovici i u Srebrenici devet.

U Prijedoru je palo sedam litara po metru kvadratnom, a u Bijeljini pet litara. Kiša je padala i u drugim krajevima Republike Srpske.

Komentari / 0

Ostavite komentar