ЕП: Српкиње на Бјелорускиње у полуфиналу!

Најбоље српске кошаркашице сазнале су име ривалки у полуфиналу.

Кошарка 25.06.2015 | 10:40
ЕП: Српкиње на Бјелорускиње у полуфиналу!

Великом победом против Туркиња, наше репрезентативке поновиле су успех од пре две године, када су такође играле полуфинале Еуробаскета. Ове године - тај подвиг је још значајнији.

Тријумфом у четвртфиналу, наша селекција остварила је примарни овогодишњи циљ, резервисавши дефинитивно своје место у квалификацијама за Олимпијске игре, које ће бити одигране следећег јуна.

Због свега што су урадилле, селекторка Марина Маљковић имала је кратак коментар: "Направиле су подвиг!", поручила је она.

Неколико сати касније, разјашњено је и да ће ривалке наше селекције у борби за финале бити Белорускиње. Меч ће бити одигран 26. јуна.

У утакмици против фаворизованих Литванки, будуће противнице наше селекције славиле су тесним резултатом 68:66, не дозволивши ривалкама да у последњих 30 секунди надокнаде пет поена застатка (61:66).

Тако је отклоњена могућност да се понови меч Србија - Литванија, који је одигран у последњем колу друге фазе и у којем је наша селекција поражена 72:73.

Други полуфинални пар чиниће победнице дуела заказаних за четвртак: Шпанија - Црна Гора (18.00) и Француска - Русија (20.30). Директан пласман на Олимпијске игре са Еуробаскета обезбедиће само шампион, док ће преостале четири најбоље пласиране екипе играти у квалификацијама.

Од распада СФР Југославије, наша селекција играла је једном у (наведеном) полуфиналу и никада у финалу.

Коментари / 0

Оставите коментар