EP: Srpkinje na Bjeloruskinje u polufinalu!

Najbolje srpske košarkašice saznale su ime rivalki u polufinalu.

Košarka 25.06.2015 | 10:40
EP: Srpkinje na Bjeloruskinje u polufinalu!

Velikom pobedom protiv Turkinja, naše reprezentativke ponovile su uspeh od pre dve godine, kada su takođe igrale polufinale Eurobasketa. Ove godine - taj podvig je još značajniji.

Trijumfom u četvrtfinalu, naša selekcija ostvarila je primarni ovogodišnji cilj, rezervisavši definitivno svoje mesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre, koje će biti odigrane sledećeg juna.

Zbog svega što su uradille, selektorka Marina Maljković imala je kratak komentar: "Napravile su podvig!", poručila je ona.

Nekoliko sati kasnije, razjašnjeno je i da će rivalke naše selekcije u borbi za finale biti Beloruskinje. Meč će biti odigran 26. juna.

U utakmici protiv favorizovanih Litvanki, buduće protivnice naše selekcije slavile su tesnim rezultatom 68:66, ne dozvolivši rivalkama da u poslednjih 30 sekundi nadoknade pet poena zastatka (61:66).

Tako je otklonjena mogućnost da se ponovi meč Srbija - Litvanija, koji je odigran u poslednjem kolu druge faze i u kojem je naša selekcija poražena 72:73.

Drugi polufinalni par činiće pobednice duela zakazanih za četvrtak: Španija - Crna Gora (18.00) i Francuska - Rusija (20.30). Direktan plasman na Olimpijske igre sa Eurobasketa obezbediće samo šampion, dok će preostale četiri najbolje plasirane ekipe igrati u kvalifikacijama.

Od raspada SFR Jugoslavije, naša selekcija igrala je jednom u (navedenom) polufinalu i nikada u finalu.

Komentari / 0

Ostavite komentar