Ово је Ливерпул на почетку сљедеће сезоне?!

Иако прелазни рок још није ни почео Редси су обавили велики део посла на фудбалској пијаци.

Фудбал 25.06.2015 | 18:20
Ово је Ливерпул на почетку сљедеће сезоне?!

Скоро два месеца преостало је до прве утакмице Ливерпула у новој сезони против Стоука, а енглески медији већ покушавају да открију како ће изгледати стартна постава Редса за ту утакмицу. Долазак Роберта Фирмина на Енфилд разгалио је навијаче петоструког шампиона Европе, појачање таквог калибра било је преко потребно, па сада поново апетити почињу да расту. Логично, самим тим распламсава се и машта заљубљеника у црвене боје...

На слици изнад можете видети превиђање како ће изгледати састав Ливерпула на старту сезоне. Треба узети у обзир да у тиму нема Данијела Стариџа јер се његов повратак на терен очекује тек у октобру, а његово место у екипи заузео је управо Фирмино, који ће се по опоравку енглеског репрезентативца вероватно преселити на крило. Такође, места није било ни за Рахима Стерлинга, пошто се сваког часа очекује да млади крилни нападач прихвати неку од богатих понуда којима га обасипају много клубови, пре свих Манчестер Сити.

Енглези пишу да је дојучерашњи нападач Хофенхајма поливалентан играч и да је велика ствар што ће моћи да одговори на свакој позицији у навали, па чак и иза нападача. На сличан начин описују и Милнера, кога би Роџерс по потреби могао да користи и као централног везисту у комбинацији са Хендерсоном.

Када је у питању десни бек медији на Острву прилично су убеђени у долазак Клајна из Саутемптона за 15.000.000 фунти, али скрећу пажњу на то да је Ливерпул већ ангажовао младог штопера Џоа Гомеза из Чарлтона који такође може да "затвори" десну страну терена.

Од евентуалних долазака који су се најављивали последњих недеља штампа у Енглеској издваја два имена - Бентекеа из Астон Виле и Рондона који је блистао на Копа Америка. Када је у питању Белгијанац то ће ићи много теже јер га клуб из Бирмингема неће пустити за мање од 30.000.000 фунти, али нема сумње да би представљао право решење за Редсе, односно за навалу коју би са њим по крилима употпунили поменути Фирмино и Стариџ.

Какво је ваше мишљење о тиму Ливерпула који ће према проценама медија на Острву почети сезону?

Коментари / 0

Оставите коментар