Ovo je Liverpul na početku sljedeće sezone?!

Iako prelazni rok još nije ni počeo Redsi su obavili veliki deo posla na fudbalskoj pijaci.

Fudbal 25.06.2015 | 18:20
Ovo je Liverpul na početku sljedeće sezone?!

Skoro dva meseca preostalo je do prve utakmice Liverpula u novoj sezoni protiv Stouka, a engleski mediji već pokušavaju da otkriju kako će izgledati startna postava Redsa za tu utakmicu. Dolazak Roberta Firmina na Enfild razgalio je navijače petostrukog šampiona Evrope, pojačanje takvog kalibra bilo je preko potrebno, pa sada ponovo apetiti počinju da rastu. Logično, samim tim rasplamsava se i mašta zaljubljenika u crvene boje...

Na slici iznad možete videti previđanje kako će izgledati sastav Liverpula na startu sezone. Treba uzeti u obzir da u timu nema Danijela Staridža jer se njegov povratak na teren očekuje tek u oktobru, a njegovo mesto u ekipi zauzeo je upravo Firmino, koji će se po oporavku engleskog reprezentativca verovatno preseliti na krilo. Takođe, mesta nije bilo ni za Rahima Sterlinga, pošto se svakog časa očekuje da mladi krilni napadač prihvati neku od bogatih ponuda kojima ga obasipaju mnogo klubovi, pre svih Mančester Siti.

Englezi pišu da je dojučerašnji napadač Hofenhajma polivalentan igrač i da je velika stvar što će moći da odgovori na svakoj poziciji u navali, pa čak i iza napadača. Na sličan način opisuju i Milnera, koga bi Rodžers po potrebi mogao da koristi i kao centralnog vezistu u kombinaciji sa Hendersonom.

Kada je u pitanju desni bek mediji na Ostrvu prilično su ubeđeni u dolazak Klajna iz Sautemptona za 15.000.000 funti, ali skreću pažnju na to da je Liverpul već angažovao mladog štopera Džoa Gomeza iz Čarltona koji takođe može da "zatvori" desnu stranu terena.

Od eventualnih dolazaka koji su se najavljivali poslednjih nedelja štampa u Engleskoj izdvaja dva imena - Bentekea iz Aston Vile i Rondona koji je blistao na Kopa Amerika. Kada je u pitanju Belgijanac to će ići mnogo teže jer ga klub iz Birmingema neće pustiti za manje od 30.000.000 funti, ali nema sumnje da bi predstavljao pravo rešenje za Redse, odnosno za navalu koju bi sa njim po krilima upotpunili pomenuti Firmino i Staridž.

Kakvo je vaše mišljenje o timu Liverpula koji će prema procenama medija na Ostrvu početi sezonu?

Komentari / 0

Ostavite komentar