СЛ: ''Делфини'' потопили и домаћина Италију!

Италијани су пружили жешћи отпор најбољим српским ватерполистима од Американаца. На крају, ипак, 15:11 за "делфине" у Бергаму.

Остали спортови 24.06.2015 | 22:20
СЛ: ''Делфини'' потопили и домаћина Италију!

Ватерполо репрезентација Србије направила је још један замах ка пласману у крајњу завршницу Светске лиге.

Изабраници Дејана Савића победили су у Бергаму и домаћу селекцију, у првој међусобној утакмици "делфина" и "азура" од полуфинала Олиммпијских игара, када су наши вечерашњи ривали славили 9:7.

СРБИЈА - ИТАЛИЈА 15:11 (5:2, 3:3, 1:3, 6:3)

Американци нису у првом колу, у уторак, били превише озбиљан и незгодан ривал за наш тим. У среду је ситуација била другачија, иако су "делфини" повели 5:2 на старту утакмице.

Борбени Италијани тргли су се после минуса, решили трећу четвртину у своју корист 3:1 и изједначили на 9:9. Неизвестан финиш био је наговештен, али не и виђен.

Милош Ћук и Душан Мандић погађали су у тим моментима мрежу за 9:11, домаћини узвратили голом искусног Пјетра Фиљолила, за 10:11, али то је био последњи трзај олимпијског вицешампиона.

Головима Душка Пијетловића, Слободана Никића и капитена Живка Гоцића, "делфини" су се у најважнијем моменту поново резултатски "одлепили" и затим мирно привели меч крају. У четвртак их очекује нови изазов - дуел са Аустралијом у 16.00 часова, у последњем колу прве фазе.

Капицу Србије и вечерас није носио још недовољно спремни Милан Алексић, па је његово место на позицији бека поново заузео млади ватерполиста Партизана, дебитант Никола Јакшић.

СРБИЈА: Мандић 4, Ћук 2, Филиповић 2, Митровић 2, Гоцић, Пијетловић, Никић, Јакшић, Прлаиновић.

Прво место - карта за Рио

Освајач Светске лиге први пут ће ове године изборити директан пласман на Олимпијске игре 2016.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Фоча

24.06.2015 20:42

Браво момци,али сте нас на ово навикли! Ни један коментар, све страшни критичари!

ОДГОВОРИТЕ