SL: ''Delfini'' potopili i domaćina Italiju!

Italijani su pružili žešći otpor najboljim srpskim vaterpolistima od Amerikanaca. Na kraju, ipak, 15:11 za "delfine" u Bergamu.

Ostali sportovi 24.06.2015 | 22:20
SL: ''Delfini'' potopili i domaćina Italiju!

Vaterpolo reprezentacija Srbije napravila je još jedan zamah ka plasmanu u krajnju završnicu Svetske lige.

Izabranici Dejana Savića pobedili su u Bergamu i domaću selekciju, u prvoj međusobnoj utakmici "delfina" i "azura" od polufinala Olimmpijskih igara, kada su naši večerašnji rivali slavili 9:7.

SRBIJA - ITALIJA 15:11 (5:2, 3:3, 1:3, 6:3)

Amerikanci nisu u prvom kolu, u utorak, bili previše ozbiljan i nezgodan rival za naš tim. U sredu je situacija bila drugačija, iako su "delfini" poveli 5:2 na startu utakmice.

Borbeni Italijani trgli su se posle minusa, rešili treću četvrtinu u svoju korist 3:1 i izjednačili na 9:9. Neizvestan finiš bio je nagovešten, ali ne i viđen.

Miloš Ćuk i Dušan Mandić pogađali su u tim momentima mrežu za 9:11, domaćini uzvratili golom iskusnog Pjetra Filjolila, za 10:11, ali to je bio poslednji trzaj olimpijskog vicešampiona.

Golovima Duška Pijetlovića, Slobodana Nikića i kapitena Živka Gocića, "delfini" su se u najvažnijem momentu ponovo rezultatski "odlepili" i zatim mirno priveli meč kraju. U četvrtak ih očekuje novi izazov - duel sa Australijom u 16.00 časova, u poslednjem kolu prve faze.

Kapicu Srbije i večeras nije nosio još nedovoljno spremni Milan Aleksić, pa je njegovo mesto na poziciji beka ponovo zauzeo mladi vaterpolista Partizana, debitant Nikola Jakšić.

SRBIJA: Mandić 4, Ćuk 2, Filipović 2, Mitrović 2, Gocić, Pijetlović, Nikić, Jakšić, Prlainović.

Prvo mesto - karta za Rio

Osvajač Svetske lige prvi put će ove godine izboriti direktan plasman na Olimpijske igre 2016.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Foča

24.06.2015 20:42

Bravo momci,ali ste nas na ovo navikli! Ni jedan komentar, sve strašni kritičari!

ODGOVORITE